Mainos

"Vauva on samalla sekä pelottava että haluttava"

Lastenpsykiatrian professori Tuula Tamminen sanoo törmänneensä uransa aikana ensimmäistä kertaa näin vakavaan tilanteeseen. Tamminen korostaa, että ei tunne Varkauden vauvakaappausta mitenkään eikä voi ottaa kantaa kyseiseen tapaukseen.

- Sanoin heti alkuun, että tekijä saattaa olla 10-15 -vuotias tyttö, joka elää aikuiseksi, vanhemmaksi kasvamisen teemoja rajulla tavalla.

Tähän liittyy olennaisesti se, että toisaalta vauvat nähdään kovinkin haluttavina ja ihanina, mutta toisaalta pelottavina.

- Taustalla voi toki olla mitä tahansa yksilöllistä kokemista sisarkateudesta oman lapsuuden menettämisen pelkoon, mutta tästähän minulla ei ole tietoa, Tamminen summaa.

Tamminen kuitenkin sanoo, että lapsi saattaa kokea pelkoa oman lapsuuden menettämisestä, joka näkyy kiukkuna kaikkia pieniä kohtaan.

- Lapsi ajattelee, että kenelläkään ei saa olla näin. Tämä kaikki saattaa olla kovinkin alitajuista, sanoo Tamminen.

Tamminen myös sanoo, että lapsi ei osaa ajatella seurauksia eikä sitä, miten lopullista teko saattaa olla.

- Sama ilmiö näkyy muun muassa lasten itsemurha-ajatuksissa, josta on vaikea päätellä miten suuri halu lopulta on, Tamminen sanoo.

- Varkauden tapaus on kuitenkin äärimmäinen. Vaikka tunteita ja vaikeuksia aikuiseksi kasvamiseen nuorilla liittyykin, on kuitenkin poikkeavaa, että se johtaa tämänkaltaisiin tekoihin, Tamminen päättää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.