Julkaistu 18.09.2009 13:01(Päivitetty 10.03.2010 20:43)
Mielihyvää tuottava suklaa on täydellinen herkku kylmiin iltoihin. Kutsu ystävät kylään tai hemmottele rakasta suussa sulavalla suklaakakulla tai tuoksuvilla suklaa-pähkinäkekseillä!
Kun käytät leivonnaisissa tummaa suklaata, voit herkutella hyvällä omallatunnolla, sillä trendikäs herkku edistää tutkimusten mukaan terveyttä.
Yksinkertainen suklaakakku on täydellinen jälkiruoka. Amerikkalaisen suklaakakun kuuluu olla sisältä kostea, eli kakun paistamisessa kannattaa olla tarkkana. Tuhdin suklaakakun lisäkkeenä maistuu kermavaahto, vaniljakastike tai raikas marjasose. Sokerilla maustetut survotut vadelmat sopivat täydellisesti suklaakakun kumppaniksi.
Kotitaloustunneilta tuttu mokkapala on nopea ratkaisu suklaannälkään. Pellillinen suklaakuorrutettuja paloja katoaa hetkessä parempiin suihin! Mehevien resepti on levinnyt maailmalle Amerikasta.
250 g tummaa suklaata (kaakaota vähintään 70 prosenttia) 100 g voita 1 dl tummaa sokeria 4 kananmunaa (0,5 tl jauhettua chiliä)*
Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu tumma suklaa. Sulata suklaa voihin koko ajan sekoittaen.
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon voi-suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti suklaa-kananmunaseokseen.
Voitele irtopohjainen uunivuoka huolella. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
Jäähdytä hetki ennen kuin irrotat vuoasta. Kakku jää sisältä hyvin löysäksi ja se on tarkoituskin. Kakku on erinomaista myös seuraavana päivänä, mutta sisus muuttuu kiinteäksi kakun jäähtyessä.
Mutakakku on paksua ja makeaa, joten sen seuraksi sopii hyvin kylmä vaniljajäätelö tai vaniljakastike. Vaniljajäätelöstä saa pienellä vaivalla maukkaan raikkaan kastikkeen.
Rapeat keksit ja mehevät muffinit
Herkkumuffinit maustetaan makeisilla tai karamellirouheella. Kuva: Ruokakesko.
Jos kakun leipominen tuntuu liian työläältä, pyöräytä tuoksuvia suklaakeksejä, tee täytettyjä leivoksia tai valmista herkullisia muffineja.
Arjan makeiden suklaamuffinien sisältä paljastuu yllätys, suklaasydän! Oman säväyksen sydänmuffineille antaa kookosmaito.
Suklaakeksejä voi maustaa oman maun mukaan pähkinöillä, marjoilla tai karkkirouheella. Tummaa suklaata sisältävät täysjyvä-pähkinäsuklaakeksit tekevät hyvää mielelle ja terveydelle! Saat suklaakekseistä kevyempiä, kun korvaat ohjeen maidon tai kerman täysmehulla.
Suklaa-pähkinäkeksit
Suklaapähkinäkeksit maistuvat isoille ja pienille syysvieraille. Kuva: MTV3.