Vastustamattomat suklaaherkut

Mielihyvää tuottava suklaa on täydellinen herkku kylmiin iltoihin. Kutsu ystävät kylään tai hemmottele rakasta suussa sulavalla suklaakakulla tai tuoksuvilla suklaa-pähkinäkekseillä!

Kun käytät leivonnaisissa tummaa suklaata, voit herkutella hyvällä omallatunnolla, sillä trendikäs herkku edistää tutkimusten mukaan terveyttä.

Suklaakakku – suussa sulava klassikko

Yksinkertainen suklaakakku on täydellinen jälkiruoka. Amerikkalaisen suklaakakun kuuluu olla sisältä kostea, eli kakun paistamisessa kannattaa olla tarkkana. Tuhdin suklaakakun lisäkkeenä maistuu kermavaahto, vaniljakastike tai raikas marjasose. Sokerilla maustetut survotut vadelmat sopivat täydellisesti suklaakakun kumppaniksi.

Idan suklaakakku on Elämä Makeaksi -blogia pitävän Ullan ehdoton suklaaherkku. Voisilmäpeliä-blogin Eeva puolestaan suosittelee mehevää oluella maustettua suklaakakkua!

Kotitaloustunneilta tuttu mokkapala on nopea ratkaisu suklaannälkään. Pellillinen suklaakuorrutettuja paloja katoaa hetkessä parempiin suihin! Mehevien resepti on levinnyt maailmalle Amerikasta.

Mud Cake

250 g tummaa suklaata (kaakaota vähintään 70 prosenttia)
100 g voita
1 dl tummaa sokeria
4 kananmunaa
(0,5 tl jauhettua chiliä)*

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu tumma suklaa. Sulata suklaa voihin koko ajan sekoittaen.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon voi-suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti suklaa-kananmunaseokseen.

Voitele irtopohjainen uunivuoka huolella. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Jäähdytä hetki ennen kuin irrotat vuoasta. Kakku jää sisältä hyvin löysäksi ja se on tarkoituskin. Kakku on erinomaista myös seuraavana päivänä, mutta sisus muuttuu kiinteäksi kakun jäähtyessä.

Mutakakku on paksua ja makeaa, joten sen seuraksi sopii hyvin kylmä vaniljajäätelö tai vaniljakastike. Vaniljajäätelöstä saa pienellä vaivalla maukkaan raikkaan kastikkeen.

Rapeat keksit ja mehevät muffinit

Jos kakun leipominen tuntuu liian työläältä, pyöräytä tuoksuvia suklaakeksejä, tee täytettyjä leivoksia tai valmista herkullisia muffineja.

Arjan makeiden suklaamuffinien sisältä paljastuu yllätys, suklaasydän! Oman säväyksen sydänmuffineille antaa kookosmaito.

Suklaakeksejä voi maustaa oman maun mukaan pähkinöillä, marjoilla tai karkkirouheella. Tummaa suklaata sisältävät täysjyvä-pähkinäsuklaakeksit tekevät hyvää mielelle ja terveydelle! Saat suklaakekseistä kevyempiä, kun korvaat ohjeen maidon tai kerman täysmehulla.

Suklaa-pähkinäkeksit

200 g voita
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
1 tl suolaa
2 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
250 g tummaa suklaata
3 dl kuorittuja saksanpähkinöitä

Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni lämpiämään 190-asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokerit ja suola tasaiseksi vaahdoksi. Lisää kananmunat. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos taikinaan desilitran erissä.

Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita suklaa- ja pähkinärouhe taikinaan. Nosta taikinaa lusikalla paperoidulle pellille ja paista uunissa kymmenisen minuuttia.

Tarjoile jäähtyneinä.

Teksti: MTV3

Kuvat: MTV3 ja Ruokakesko Oy.

Lue myös:

    Uusimmat