Mainos

Vasemmistoliitto haluaa jakaa valtionvarainministeriön

Vasemmistoliiton mukaan kahtiajako mahdollistaisi demokraatisemman budjettipolitiikan.

Vasemmistoliitto haluaa jakaa valtiovarainministeriön kahtia virkamiesvallan vähentämiseksi.

Puolueen puheenjohtaja Martti Korhonen ehdottaa ministeriön jakamista budjettiministeriöksi ja talouden rakenteellisia kysymyksiä käsitteleväksi talousministeriöksi.

Ministeriöiden uusi työnjako vahvistaisi Korhosen mukaan poliittisten päätöksentekijöiden ohjausvaltaa talouspolitiikassa ja virkamiesvallasta voitaisiin näin siirtyä kohti demokraattisempaa budjettipolitiikkaa.

Korhosen mukaan tiukat budjettikehykset ovat tällä hetkellä suurin este köyhyyden poistamiseksi Suomesta. Hänen mukaansa valtiontaloudessa on tällä hetkellä liikkumavaraa, jolla voitaisiin hyödyttää kaikista vähäosaisempia kansalaisia.

"Kunta-asiat keskitettävä yhteen ministeriöön"

Samalla vasemmistoliitto ehdottaa, että kunta-asiat tulisi keskittää yhteen ministeriöön ja pakolaisasiat työministeriöön. Kunta-asioiden keskittäminen yhteen ministeriöön selkiyttäisi puolueen mukaan vastuunkantoa kuntapalveluista ja niiden rahoituksesta.

Pakolaisasioiden keskittäminen työministeriöön on vasemmistoliiton mukaan tarpeen, koska sisäministeriön, työministeriön ja ulkoministeriön yhteistyö toimii nykyisin häpeällisen huonosti.

Vasemmistoliiton puoluehallitus vaatii maan hallitusta pikaisesti selvittämään ne esteet, jotka ovat estäneet Suomen tämänvuotisen pakolaiskiintiön täyttämisen.

Koska maailman pakolaisongelma on kasvussa, vasemmistoliitto esittää, että Suomen seuraava hallitus nostaa tulevana vaalikautena pakolaiskiintiönsä asteittain vähintään 1200 henkilöön nykyisestä 750:stä. Samalla kuntien edellytykset pitkäjänteiseen kotouttamistoimintaan on turvattava.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.