Varusmiesruoasta löytyi yllätys – chili con carnen seassa pienjyrsijä

Varuskuntaravintola Saharassa Santahaminassa tarjotusta ruoasta löytyi kuollut pienjyrsijä 19. joulukuuta 2023.

Päivällisruokana tarjottiin chili con carnea riisin ja höyrytettyjen kasvisten kera, kertoo Leijona Catering tiedotteessaan.

Leijona Cateringin mukaan pienjyrsijä on päätynyt ruokalinjastoon parsakaali -porkkana- kukkakaali -sekoituksen mukana. Asiakas havaitsi pienjyrsijän kasvisten seassa. Leijona Cateringin mukaan kasvikset olivat ennen ruoan valmistusta pakastettuja, ja höyrytetty sen jälkeen 100 asteessa keittiössä Santahaminassa. 

Olemme äärimmäisen pahoillamme tapahtuneesta ja siitä, ettei päivällisruoka täyttänyt korkeita laatuvaatimuksia, joita asiakkaamme meiltä odottavat ja joihin olemme sitoutuneet. Ruuanvalmistuksessa käytetyn raaka-aineen kohdalla tapahtunut virhe tullaan käsittelemään sekä Leijona Cateringissa että raaka-aineen toimittajan kanssa laajasti ja huolellisesti, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Ei oireita

Leijona Cateringin mukaan asiakas ei ehtinyt syömään ruokaa eikä kukaan päivällistä syöneistä ole sairastunut eikä oirehtinut. 

Tapahtuneesta on ilmoitettu Sotilaslääketieteen keskuksen terveysviranomaiselle jatkotoimenpiteitä varten. Kyseinen pakastekasviserä on myös poistettu ravintoloiden käytöstä. Tapahtumaan johtaneita syitä selvitetään. 

Lue myös:

    Uusimmat