Ruokavirasto varoittaa suosituista sipseistä: Älä syö, terveydelle haitallisia!

shutterstock_744959710 copy
Ruokavirasto linjasi Hot Chip Challenge -sipsin terveydelle haitalliseksi. Shutterstock

Somesta tutut sipsit voivat olla haitallisia, tiedottaa Ruokavirasto.

Ruokavirasto varoittaa suositusta maissilastutuotteesta, jonka on todettu sisältävän vaarallisen korkeita pitoisuuksia kapsaisiinia. 

Kyseessä on Hot Chip Challenge 3 g -niminen tuote, joka on maailman tulisimpana sipsinä mainostettu maissilastu. Pakkaus sisältää yhden maissilastun, joka on maustettu maailman tulisimmilla chileillä. Tsekeissä valmistettu tuote on saanut paljon huomiota esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. 

Ruokavirasto katsoo, ettei Hot Chip Challenge 3 g -tuote täytä elintarvikkeita koskevaa turvallisuusvaatimusta ja sen vuoksi tuotetta ei tule saattaa markkinoille Suomessa. Samoin jo markkinoille saatetut tuotteet on poistettava markkinoilta.

Ruokavirasto linjaa: Terveydelle haitallinen tuote

Tuotteen sisältämä liiallinen kapsaisiini on chilipaprikoiden sisältämä polttavaa tunnetta aiheuttava yhdiste,. Ruokaviraston mukaan se voi suurina pitoisuuksina aiheuttaa ihon ja limakalvojen ärsytystä. 

– Tuotteen korkean kapsaisiinipitoisuuden vuoksi tuote on poistettu markkinoilta useissa EU-jäsenmaissa terveydelle haitallisena, Ruokavirastosta kerrotaan tiedotteessa. 

Ruokaviraston tietojen mukaan tuotteita on ollut myynnissä yksittäisissä kivijalka- tai verkkokaupoissa. Paikalliset viranomaiset varmistavat, ettei kyseisiä tuotteita ole enää myynnissä viranomaisten tiedossa olevissa myyntipaikoissa.

– Kuluttajien on syytä jättää nauttimatta nämä ja vastaavat tuotteet niiden haitallisuuden vuoksi, Ruokavirasto suosittelee.

Katso myös: Pekka Poudalle tarjottiin megatulista chiliä juuri ennen suoraa lähetystä – näin kävi

Luukku 1: Pekka Poudalle tarjottiin megatulista chiliä juuri ennen suoraa lähetystä 1:40
Jeren 24 jekkua -joulukalenterissa tarjottiin Pekka Poudalle chiliä.


 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.