Varusmies menehtyi mönkijäonnettomuudessa itsenäisyyspäivänä – puolustusministeri Niinistö esittää osanottonsa

Kainuun prikaatin varusmies on kuollut ajoneuvoturmassa Arctic Shield 18 -harjoituksessa. Maavoimat kertoi Twitterissä, että sotaharjoitus järjestetään Rovajärvellä Lapissa.

Tieto onnettomuudesta saatiin aamulla kello 6.44. Varusmiehen kuljettama maastomönkijä kaatui liukkaassa rinteessä ja kuljettaja jäi sen alle. Mönkijässä ei ollut muita kyydissä.

Puolustusvoimien pelastusyksikkö, ensihoitoyksiköitä ja lääkäri sekä siviiliambulanssi tulivat paikalle.

Kriisituki paikalla olleille on aloitettu, ilmoittaa Puolustusvoimat. Varusmiehen omaiset on tavoitettu.

Poliisi tutkii onnettomuutta.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on esittänyt Twitterissä osanottonsa varusmiehen omaisille ja läheisille.

Maavoimat kertoo nettisivuillaan, että Arctic Shield 18 -harjoitukseen osallistuu eri vaiheissa noin 4 800 henkeä pääasiassa Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista ja Porin prikaatista. Lisäksi mukana on ollut noin 200 sotilaan joukko Ruotsin maavoimista Ruotsin ja Suomen puolustusyhteistyöhön liittyen.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää Maavoimien suorituskykyä Pohjois-Suomen alueella.

Rovajärvellä vuonna 2005 paha kranaatinheitinturma

Suomessa on viime vuosina tapahtunut muitakin varusmiesten kuolemiin johtaneita onnettomuuksia.

Kolme varusmiestä ja kiskobussin matkustaja kuolivat, kun kiskobussi ja armeijan maastokuorma-auto törmäsivät Skogbyn tasoristeyksessä Raaseporissa lokakuussa 2017.

Joulukuussa 2015 upseerioppilas kuoli Merivoimien reserviupseerikurssin pimeäammuntaharjoituksissa Hangon Syndalenissa. Upseerioppilas sai osuman rynnäkkökiväärin luodista ja kuoli tapahtumapaikalla.

Rovajärvellä pidetyssä sotaharjoituksessa tapahtui myös joulukuun alussa 2005 kuolemaan johtanut onnettomuus. Alueella järjestetyssä tykistön harjoituksessa sattui kranaatinheitinturma, jossa kuoli yksi varusmies ja viisi loukkaantui vakavasti.

Hallitus esitti syyskuussa varusmiesten ja siviilipalvelusta suorittavien tapaturma- ja kuolemantapauksissa maksettavien korvauksien nostamista. Kuolemantapauksissa suuruus olisi kuolleen puolisolle 200 000 euroa ja lapselle 40 000 euroa. Jos puolisoa tai lapsia ei ole, kuolleen vanhemmilla olisi oikeus 20 000 euron korvaukseen.

Juttua täydennetty 6.12.2018 klo.11.29.

Lue myös:

    Uusimmat