Mainos

Vares: Rauha ja Ruka kutsuvat Kuusamoon

Vakuutusalalla työskentelevä Ulla Vares on kuusamolainen paluumuuttaja Kanadan Torontosta. Vares muutti takaisin Kuusamoon muutama vuosi sitten voidakseen olla vanhempiensa kanssa.

Miljoonakaupungilla ja Koillismaan keskuksella on jotain yhteistä.

– Torontohan on kansainvälinen kaupunki, jossa asuu ihmisiä ympäri maailmaa. Kuusamo on pikkukaupunki, jonne tulee ihmisiä ympäri Suomea ja täällä asuu ihmisiä myös ulkomailta. Täällä ei tunne itteensä ulkopuoliseksi samoin kuin Torontossa ei tunne itteensä ulkopuoliseksi, koska siellä on ihmisiä ympäri maailmaa. Ei oo mitään väliä, jos sä et puhu täydellistä englantia tai täydellistä suomea. Ihmiset ymmärtää sua kuitenkin, sanoo Vares.

Rauha ja Ruka kutsuvat ihmisiä Kuusamoon.

– Tännehän on paljon ihmisiä muuttanut ympäri maailmaa, jotka asuvat tuolla luonnon keskellä ja arvostavat sitä hiljaisuutta ja rauhaa. Esimerkiksi Saksa ja Belgia, jotka on täynnä ihmisiä, niin sieltä ihmiset tulevat tänne tähän rauhaan. Vaikka Toronto on tosi hieno kaupunki ja mulla on paljon ystäviä, niin kyllä tämä rauha ja puhtaus viehättää.

Ulla Vares kertoo, että Kuusamossa puhuttavat tänä kesänä muun muassa sateet ja kulta.

– Se suurin puheenaihe mikä on ollut täällä meneillään on, että kaivetaanko täällä tulevaisuudessa kultaa. Ymmärrän, että siinä on selvitysprosessi menossa. Luontohan on tosi suuri osa meidän elämää ja pelätään sitä, että pilaako kultakaivos meidän imagon. Samalla meidän pitäis kuitenkin pystyä kehittämään uusia työpaikkoja. Ja sitten meillä on uus matonpesupaikka, todella hieno!

Lopuksi toimittaja esittää kysymyksen, johon Ulla Vares joutuu vastaamaan melkein joka päivä. Onko Ulla sukua kirjoista ja elokuvista tutulle yksityisetsivä Jussi Varekselle?

– Mun miehen nimi on Jukka, ja sitä sanotaan Jussiksi, mutta en ole sukua Jussi Varekselle, Ulla vastaa nauraen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.