Mainos

Vapise iPad - täältä tulee kommunistinen RedPad

Applen iPad-tabletkone on saanut mielenkiintoisen kilpailijan Kiinasta. RedPad Number One -tabletti on suunniteltu Kiinan kommunistisen puolueen virkamiesten käyttöön.

Android-käyttöjärjestelmää käyttävän RedPadin hinta on kuitenkin hämmästyttänyt ihmisiä. Brittilehti The Telegraph kertoo, että laite maksaa 1200 euroa, joten se on huomattavasti iPad 2 -laitetta kalliimpi.

RedPadissa on asennettuna erikoisohjelmia, joiden avulla kommunistisen puolueen jäsenet voivat vahvistaa vaikkapa journalistien henkilötietoja ja seurata mediaa sekä valtionyhtiöiden toimintaa niiden verkkosivuilta. Laitteen ansiosta puolueen jäsenten ei tarvitse olla huolissaan siitä, että porvarillinen iPad romuttaisi heidän uskottavuutensa puoluetovereiden silmissä.

Verkkokeskustelujen perusteella RedPad nähdään kansan silmissä etuoikeutettujen virkamiesten laitteeksi, joka kustannetaan veronmaksajien rahoilla.

RedPadin tiedottajan kerrotaan todenneen Southern Daily -lehden haastattelussa, että laitetta myydään täysin markkinavetoisesti, eikä julkisia varoja käytetä RedPadien hankintaan.

Tiedottajan mukaan tarkoituksena on kilpailla ulkomaisia laitemerkkejä vastaan. Laitteen hinta on hänen mukaansa niin korkea, koska siinä on virkamiehille suunniteltuja erikoisohjelmia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.