Mainos

Vapaavuori: Tiura ei ollut ainoa lobbaaja

Asuntoministeri Jan Vapaavuori on kertonut, että kansanedustaja Marja Tiura ei ollut ainoa, joka arvosteli Vapaavuoren kantaa Vihtiin rakennettavasta Ideaparkista.

- Prosessin aikana moni muukin on saanut Kehittyvien Maakuntien Suomelta tukea ja moni heistäkin on ilmoittanut saman tyyppisiä kantoja. Ei Tiura nyt varmasti ainoa ihminen ole, joka on minua näissä kannoissa arvostellut.

Vapaavuoren mukaan tämä ei anna hyvää kuvaa poliittisesta toiminnasta, mutta toisaalta hän pitää järjestelmää ja lainsäädäntöä tarpeeksi terveenä, ettei siihen voi ulkopuolelta vaikuttaa.

- Suuntaus on pikemminkin päinvastainen. Olemme vetäneet tiukempaa linjaa näiden kaupan suuryksiköiden asiassa, olemme jopa tiukentamassa lainsäädäntöä.

Vapaavuori kertoo myös KMS:n, Maskun ja Nova Groupin liikemiesrahoittajien vierailleen hänen luonaan kaksi vuotta sitten kesällä ja kertoneen oman kantansa maankäyttö- ja rakennussuunnitelmista.

- Siinä keskustelussa tietenkin kuuntelin heidän näkökohtiaan ja ilmoitin olevani tietyistä näkökohdista eri mieltä ja näistä eräistä muista todettiin, että ne vaativat ennakkovalmistelua.

Jatkon kannalta Vapaavuori pitää tärkeänä vaalirahoituksen avoimuutta. Vapaavuoren mukaan pitää myös muistaa se, että esimerkiksi ammattiyhdistysliikkeet ovat avoimesti myöntäneet, että pyrkivät tukemaan sellaisia ehdokkaita, joilla on samanlainen maailmankatsomus kuin heillä.

- Kun eri kansanedustajat esittävät erilaisia näkemyksiä yhteiskunnallisista asioista niin pystytään arvioimaan myös sitä taustaa vasten, ketä rahoittajia heillä on.

Lue aiheesta myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.