Mainos

Vapaavuori: Talvivaaran myyntiuutinen ennenaikainen

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori sanoo, että Talvivaaran kaivostoiminnasta on kiinnostunut useampikin merkittävä kansainvälinen yhtiö. Lähiaikoina uutta omistajaratkaisua ei kuitenkaan ole vielä tulossa.

– Meillä on siinä mielessä hyvä tilanne, että kaivostoimintaan on osoitettu mielenkiintoa useammaltakin uskottavalta merkittävältä taholta, mutta on ennenaikaista innostua liikaa, Vapaavuori totesi. 

Elinkeinoministeri vastasi tänään eduskunnan puhujapöntöstä Talvivaaran omistajayhtiön selvitysmies Pekka Jaatisen Helsingin Sanomien haastattelussa esittämään näkemykseen, että kaivokselle olisi löytynyt ostaja ja että se olisi valmis sijoittamaan yhtiöön 150 miljoonaa euroa.

– Kaikki uutiset, joita lehdet julkaisevat, eivät ole totta ja myöskään kaikki luvut eivät ole oikeita, jatkoi Vapaavuori.

– Valtio tietää, mistä tahosta puhutaan. Valtio on ollut mukana kaikissa neuvotteluissa sekä ennen konkurssianomusta että sen jälkeen. Olen myös itse todennut julkisesti, että uskottavilta kansainvälisiltä tahoilta on kohdistettu alustavaa mielenkiintoa Talvivaaraa kohtaa.

Vapaavuori kuitenkin varoitti ylioptimismista ja sanoi, että kestävään kokonaisratkaisuun on vielä pitkä matka. 

– Tämä haastattelu ja sen pohjalta muodostettava kokonaisnäkemys perustuu valtavaan määrään olettamuksia, painotti elinkeinoministeri Vapaavuori.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.