Mainos

Vapaavuori STT:lle: Hallitus pui ydinvoimahakemukset syyskuussa

Sekä Fennovoiman että TVO:n ydinvoimalupahakemukset käsitellään hallituksessa syyskuussa, kertoo elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) STT:lle.

Ministerin mukaan tarkoituksena on, että jos toinen tai molemmat hakemuksista ovat myönteisiä, eduskunta saa toisen tai molemmat käsiteltäväkseen vielä syyskauden aikana.  

Fennovoima-hankkeen osalta kysymys kotimaisen omistuksen osuudesta on merkittävin vielä pohdinnassa oleva kysymys. Hankkeella on oltava selkeä suomalainen enemmistöomistus, jotta sen eteneminen on poliittisesti mahdollista. Fennovoiman merkittäväksi omistajaksi on noussut venäläinen Rosatom.  

Vapaavuori ei vielä tässä vaiheessa kommentoi kotimaisen omistuksen osuutta. Myös Fennovoima kieltäytyy kommentoimasta asiaa.  

Ministerin mukaan TVO:n Olkiluoto 4 -ydinvoimalan osalta puuttuu vielä lausuntoja, joita ydinenergialaki edellyttää.  

Vapaavuori ei halua ennakoida, esittääkö hän hakemuksien hyväksymistä vai ei. Koko prosessi pitää hänestä kuitenkin sisällään sellaisen olettamuksen, että jommankumman tai molempien hyväksymistä esitetään.  

Ministeri uskoo myös, että koska eduskunta varsin selkeällä äänten enemmistöllä hyväksyi molemmat hankkeet viime vaalikaudella, hankkeilla on edelleen enemmistön tuki.  

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) valmistelee hakemukset hallituksen käsiteltäviksi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.