Vapaavuori: Kokoomus ei voi jatkaa hallituksessa

Helsingin tuore pormestari ja kuntavaalien ääniharava Jan Vapaavuori (kok.) sanoo, että kokoomus ei voi jatkaa hallituksessa perussuomalaisten eilisten puheenjohtajavalintojen jälkeen. Hän ottaa kantaa asiaan blogikirjoituksessaan.

Vapaavuori toteaa, että ihmisarvon ja vähemmistöjen puolustamisen, suvaitsevaisuuden ja sydämen sivistyksen arvot on kirjoitettu niin syvälle kokoomuksen ytimeen, että hallitusyhteistyö ei ole mahdollista näitä arvoja kyseenalaistavien kanssa.

– Jos liberaalia demokratiaa ja valistunutta länsimaista ihmiskäsitystä ei puolusteta nyt, niin koska sitten, hän kysyy ja huomauttaa, että oikeusvaltiossa on arvoja, jotka eivät ole neuvottelukysymyksiä ja joita ei tarvitse kirjata mihinkään.

– Asioita, jotka löytää pohtimalla ihmisyyttä ja oikeutta olla yhteisön jäsen, ei tutkimalla hallitusohjelmia tai perustuslakia, hän kirjoittaa.

Vapaavuori muistuttaa myös, että taktisia kuvioita voi pohdiskella päiväkausia, mutta arvokysymyksiä ei.

– Vastuullisen päättäjän tehtävä on kuitenkin suunnitella arvolähtöistenkin ratkaisujen jatkoaskeleet tavalla, joka minimoi turhan kaaoksen.

Vapaavuori toteaa niin ikään, että asiat pitää hoitaa järjestäytyneesti mahdollisimman pienten katkosten ja sujuvien siirtymien kautta.

Lue myös:

    Uusimmat