Vantaan postinkantajan murhasta vangittiin vuonna 1999 syntynyt mies – ollut syytettynä törkeästä ryöstöstä

Postinkantajan kuolema järkyttää Myyrmäessä – paikallisten mukaan häiriöt alueella ovat lisääntyneet:"Alue on heikentynyt" 3:56
Katso video: Postinkantajan kuolema järkyttää Myyrmäessä – paikallisten mukaan häiriöt alueella ovat lisääntyneet.

Vantaan Myyrmäen torstaisesta murhasta vangittiin tänään vuonna 1999 syntynyt helsinkiläismies.

Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Jo aiemmin poliisi kertoi tutkivansa tekoa murhana teon erityisen raakuuden ja julmuuden vuoksi.

MTV Uutisten tietojen mukaan mies ei ole ensimmäistä kertaa oikeudessa. Häntä on oikeuden asiakirjojen perusteella ollut syytteessä ainakin moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yrityksestä, lievästä pahoinpitelystä ja törkeästä ryöstöstä.

MTV Uutiset ei pystynyt vielä sunnuntaina selvittämään, onko mies saanut vuosien saatossa myös tuomioita.

Postilaiset järkyttyivät

Rikoksen uhri oli postinkantaja, joka sai vakavia vammoja torstain vastaisena yönä. Tuoreeltaan arvioitiin, etteivät epäilty ja uhri tunteneet toisiaan entuudestaan.

Posti julkaisi eilen tiedotteen, jossa kertoo henkilöstönsä olevan järkyttynyt työntekijänsä kuolemasta.

– Olemme koko työyhteisö erittäin järkyttyneitä tapahtumasta ja suru-uutisesta. Ajatuksemme ovat menehtyneen työkaverimme omaisten ja läheisten luona. Syvä osanottomme heille tässä raskaassa ja vaikeassa tilanteessa. Toivomme, että menehtyneen työkaverimme perhe, läheiset ja työyhteisömme saavat rauhassa käsitellä tapahtunutta”, sanoi Postin henkilöstöjohtaja Timo Koskinen.

Hyökkäys kerrostalojen luona

MTV Uutisten tietojen mukaan väkivallanteko tapahtui Myyrmäentien varressa sijaitsevien kerrostalojen luona. Hyökkäys tapahtui noin kello 03–04 välisenä aikana. Nyt vangittu mies otettiin kiinni noin tunti teon jälkeen.

Uhri kuoli myöhemmin sairaalassa erittäin vakaviin vammoihinsa.

Poliisi on pyytänyt havaintoja tuolta ajalta Myyrmäen ja Kaivokselan alueita. Erityisen kiinnostunut poliisi kertoo olevansa havainnoista Myyrmäentieltä.

Kaikki vihjeet ja havainnot alueella liikkuneesta, täysin mustiin vaatteisiin pukeutuneesta miehestä pyydetään toimittamaan Itä-Uudenmaan poliisin vihjesähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai poliisin numeroon 050 399 9026.

Korjaus 20.11. klo 18.33: Korjattu maininta Vantaan käräjäoikeus Itä-Uudenmaan käräjäoikeudeksi

Lue myös:

    Uusimmat