Vankilatuomiota kärsinyt nainen synnytti lapsen Yhdysvalloissa – kuoli kuukautta myöhemmin koronavirukseen

Kolmekymppinen vankilatuomiota suorittanut nainen synnytti lapsen keisarileikkauksella ollessaan samaan aikaan kiinni hengityskoneessa. Noin kuukautta myöhemmin hänen kerrottiin menehtyneen. Tapauksesta uutisoivat muun muassa NBC News ja CNN

30-vuotias Andrea Circle Bear suoritti Etelä-Dakotan vankilassa 26 kuukauden vankilatuomiotaan, jonka hän oli saanut huumausaineisiin liittyvästä rikoksesta. Joutuessaan vankilaan vuoden alussa hän oli ollut viidennellä kuulla raskaana, kertoo The Guardian.

Neljä viikkoa sitten hän synnytti lapsen ollessaan samaan aikaan hoidettavana hengityskoneen avulla. Tiistaina 28. huhtikuuta hän kuoli. Syynä kuolemaan oli koronavirus.

Koronaviruksen oireita raskausaikana

20. maaliskuuta Angela oli viety hoidettavaksi Fort Worthissa Texasissa sijaitsevaan vangeille tarkoitettuun sairaalaan. Koska kyseessä oli naisen ensimmäinen vankilatuomio, hänet laitettiin Yhdysvaltain vankeinhoitolaitoksen suunnitelman mukaisesti karanteeniin. Suunnitelmalla yritetään ehkäistä koronaviruksen leviämistä.

Kahdeksan päivää myöhemmin hänet siirrettiin lähellä sijaitsevaan sairaalaan "raskautta koskevien huolien takia". Vielä samana päivänä hänet vietiin takaisin suorittamaan tuomiotaan. 

31. maaliskuuta Angela otettiin jälleen sairaalaan, koska hänellä oli ilmennyt kuumetta, kuivaa yskää sekä muita koronaviruksen oireita. Hänet vietiin sairaalaan ja laitettiin hengityskoneeseen. 

Angela synnytti lapsen keisarileikkauksella 1. huhtikuuta sairaalassa Texasissa. Kolme päivää myöhemmin Angelan koronavirustesti tuli takaisin positiivisena. 

Menehtyi huhtikuun lopulla

Tiistaina 28. huhtikuuta Angela julistettiin kuolleeksi. Hän oli menehtynyt samassa sairaalassa, jossa oli synnyttänyt lapsensa.

Julkisuuteen ei ole kerrottu, mikä on lapsen vointi tai olinpaikka. Naisella oli ollut ennestään terveysongelmia, jotka altistivat hänet koronavirukselle, mutta tarkempaa tietoa niistä ei ole kerrottu medialle. Viranomaiset kertovat haluavansa suojella asianosaisten yksityisyyttä.

CNN:n saamien viranomaistietojen mukaan keskiviikkoon mennessä on liittovaltion vankiloissa koronavirus todettu yli 1 500 vangilla. Ainakin 31 vangin kerrotaan kuolleen sairauteen. Vankiloiden työntekijöitä ei toistaiseksi ole menehtynyt koronaviruksen takia.

Lue myös:

    Uusimmat