Koronavirukseen sairastunut Yanira synnytti koomassa: Äidin ja vauvan koskettava ensikohtaaminen tallentui videolle

Koomassa synnyttänyt nainen sai nähdä vauvansa toivuttuaan koronaviruksesta 0:43
Yanira Soriano näki vastasyntyneen vauvansa ensimmäistä kertaa toivuttuaan koronaviruksesta.

Koronavirukseen sairastunut nainen joutui synnyttämään lapsensa koomassa. Nyt äiti ja vastasyntynyt lapsi ovat vihdoin nähneet toisensa ensimmäistä kertaa. Asiasta kertoo muun muassa CNN.

Yanira Soriano, 36, joutui sairaalaan ollessaan raskausviikolla 34 hengitysvaikeuksien ja supistusten vuoksi. Hänelle tehtiin koronavirustesti, joka tuli takaisin positiivisena. Nainen kärsi tuolloin veren matalasta happipitoisuudesta, minkä takia hänet päätettiin laittaa hengityskoneeseen.

Yanira vaivutettiin keinotekoiseen koomaan. Ollessaan koomassa naisen poika, Walter, syntyi hätäkeisarileikkauksella. Hätäkeisarileikkaus tehtiin, sillä sekä naisen että vauvan henkien arvioitiin olevan vaarassa.

Sairaalan henkilökunta hurrasi ensikohtaamiselle

Kymmenen päivää synnytyksen jälkeen Yaniran todettiin olevan tarpeeksi hyvässä kunnossa, jotta hänet voidaan poistaa hengityskoneesta. Nainen oli koomassa yhteensä 11 päivää.

Walter-vauva odotteli äitinsä heräämistä lastensairaalassa. Myös hänelle tehtiin koronavirustesti, joka oli negatiivinen.

Nyt Yanira on toipunut ja päässyt vihdoin kotiin vauvansa kanssa. Parivaljakon ensimmäinen kohtaaminen sairaalan ulkopuolella taltioitui koskettavalle videolle, jonka voit katsoa jutun alusta.

Sairaalan käytäville ja ulkopuolelle oli kerääntynyt runsaasti henkilökuntaa hurraamaan naisen toipumisen sekä äidin ja vauvan ensikohtaamisen kunniaksi.

Lähteet: CNN, Fox8

Lue myös:

    Uusimmat