Raskaana oleva Angela asetettiin koomaan koronaviruksen vuoksi – sai herättyään kuulla yllättävän uutisen: "Se oli tajunnanräjäyttävää"

2:02
Angela heräsi koomasta ja sai kuulla, että hänen lapsensa oli syntynyt.

Yhdysvaltalainen Angela heräsi koomasta ja sai kuulla, että hänen lapsensa oli syntynyt. Naista haastatteli Today.com-sivusto.

27-vuotias washingtonilainen Angela Primachenko synnytti lapsensa ollessaan keinotekoisessa koomassa sairaalassa.

33. raskausviikolla nainen oli alkanut tuntea olonsa sairaaksi. 22. maaliskuuta hänelle tehtiin koronavirustesti ja pari päivää myöhemmin kävi ilmi, että tulos on positiivinen.

Hänet vietiin hoidettavaksi Legacy Salmon Creek Medical Center -sairaalan tehohoitoyksikköön. Hän joutui hengityskoneeseen. Kun oireet pahenivat, lääkärit päättivät, että Angela pitää asettaa keinotekoiseen koomaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Uutinen yllätti

Koomassa ollessaan hän synnytti tytön. Lääkärit olivat päättäneet, että synnytys olisi lapsen turvallisuuden kannalta paras ratkaisu.

Angela heräsi 6. huhtikuuta, viisi päivää synnytyksen jälkeen. Hän sai kuulla, että oli synnyttänyt. Lapsella ei ole koronavirusta.

– Minusta tuntuu, että olen kävelevä ihme, Angela pohti Today-ohjelman haastattelussa maanantaina. 

– Kaiken lääkityksen ja muun jälkeen heräsin ja yhtäkkiä minulla ei enää ollutkaan vauvamahaa. Se oli tajunnanräjäyttävää.

Angela antoi tyttärelleen nimekseen Ava. Sillä on erityinen merkitys.

– Se tarkoittaa elämän henkäystä. 

Vauva eristyksissä äidistään vielä jonkin aikaa

Pian tyttären syntymän jälkeen Angelan vointi alkoi parantua. 6. huhtikuuta hän ei enää tarvinnut hengityslaitetta. Kun Angela pääsi pois tehohoidosta, sairaalan henkilökunta taputti hänelle.

Tällä hetkellä äiti ja lapsi voivat hyvin. Angela pääsi pois sairaalasta viikonloppuna. Hänen pitää vielä käydä kahdessa koronavirustestissä ennen kuin voi ottaa Avan syliinsä. Lapsi on vastasyntyneiden tehohoidon yksikössä hoidettavana.

Angelan aviomies David on voinut olla Avan luona, koska hän ei ole sairastunut koronavirukseen. Pariskunnan 11 kuukauden ikäisellä Emily-tyttärellä ei myöskään ole virusta. Angela on pitänyt tyttäreensä yhteyttä FaceTime-videopuhelun kautta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja