Vanhemmat rauhoittivat pikkulastaan älypuhelimella – peruuttamattomat seuraukset

Näkemisen aamu: Likinäköisyys lisääntyy 10:18
Videolla keskustellaan siitä, mikä auttaa likinäköisyyteen.

Kaksivuotiaan kiinalaistytön runsas älypuhelimen käyttö johti pahaan likinäköisyyteen, kertoo muiden muassa Asia One -sivusto.

Lasten likinäköisyys on lisääntynyt. Vahva hypoteesi on, että syynä on lasten lisääntynyt lähinäön käyttö yhdistettynä ulkoilun vähentymiseen, muotoilee Instrumentarium. Lähinäköä käytetään pitkiä aikoja putkeen mobiililaitteita käyttäessä.

Lasten likinäköisyyden lisääntyminen on ongelma etenkin Aasiassa. Ei siis liene ihme, että Asia One kertoo vain kaksivuotiaasta kiinalaistytöstä, jolla diagnosoitiin paha likinäköisyys. Näön heikentymisen syynä on runsas älypuhelimen käyttö.

Älypuhelimen käyttö alkoi jo 1-vuotiaana

Jiangsun maakunnassa Kiinassa asuvan taapero alkoi käyttää älypuhelintaan jo yksivuotiaana. Vanhemmat eivät huolehtineet ruutuajan määrästä vaan antoivat pienen lapsensa käyttää laitetta pitkiä aikoja. Älypuhelin oli ainoa, mikä piti lapsen hiljaisena.

Aikaa kului ja pian vanhemmat huomasivat pikkutytön käytöksessä jotain outoa. Käyttäessään digilaitteita lapsi rypisteli otsaansa sekä hieroi ja siristeli silmiään.

Aluksi vanhemmat pitivät käytöstä vain huonoina tapoina. Sitten he tulivat toisiin ajatuksiin ja pyysivät asiaan lääkärin mielipidettä.

Lääkäri diagnosoi kaksivuotiaalla pahan likinäköisyyden, joka johtui pitkään jatkuneesta elektronisten laitteiden käytöstä. Lääkärin mukaan muutos silmissä oli peruuttamaton ja lapsen näkö voisi huonontua entisestään iän myötä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat