Mainos

Valvira on tehnyt rikosilmoituksen epäillystä valelääkäristä

Pietarin Pavlovin yliopisto on tänään ilmoittanut Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto Valviralle, ettei epäilty valelääkäri ole opiskellut heidän yliopistossaan. Mies itse oli toimittanut tutkintotodistuksensa Valviralle aiemmin. Nyt Valvira on tehnyt asiasta rikosilmoituksen asiakirjaväärennösepäilyn vuoksi. Virasto on myös ryhtynyt kiireellisiin toimiin miehen ammatinharjoittamisluvan jäädyttämiseksi.

Valelääkärinä lähes kymmenen vuotta

Epäilty mies on toiminut lääkärinä Suomessa vuodesta 2003 lähtien. EU:n ulkopuolella suoritettu tutkinto vaati täällä ammatillisen kuulustelun, josta suomalaismies selvisi. Viranomaiset eivät osanneet epäillä tutkintotodistuksten aitoutta.

Epäilyt miehen pätevyydesta heräsivät jo vuosi sitten, jolloin Valvira sai nimettömän ilmoituksen lääkärin epäpätevyydestä. Ilmoittaja kertoi muun muassa siitä, miten kyseinen lääkäri kirjoittaa suuria määriä keskushermostolääkkeitä potilailleen.

Valvira tutki miehen toimia, muttei löytänyt mitään, mihin olisi ollut syytä puuttua. Myös Opetushallitus ilmoitti lausunnossaan, ettei miehen tutkintotodistuksesta löytynyt mitään epäilyttävää.

Valvontaviranomaiset kiireellisiin toimiin

– Kun tänään saimme kuulla Pietarista, ettei mies ole koskaan opiskellut siellä, ryhhdyimme heti toimiin. Miehestä tehtiin heti rikosilmoitus ja hänen ammatinharjoittamisensa rajoitetaan, kertoo lääkintäneuvos Pirjo Pennanen Valvirasta.

Pennanen myöntää, että valvontajärjestelmässä on aukkoja, jotka nyt täytyy selvittää, ettei vastaavanlaisia tapauksia pääse syntymään.

Epäilty valelääkäri ja hänen yrityksensä on toiminut ainakin pääkaupunkiseudulla. Useat kunnat ovat tiettävästi ostaneet yrityksen palveluja. Miehen ja hänen yrityksensä nimeä Valvira ei vielä suostunut kertomaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.