Mainos

Väitetty valelääkäri Valviran syyniin

Epäillyn valelääkärin tutkintoa aletaan selvittää jo toistamiseen. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira ryhtyi tänään toimiin Ilta-Sanomien kerrottua asiasta. Valvira selvitti asiaa jo vuosi sitten nimettömän ilmoituksen jälkeen. Ilmoituksesa epäiltiin miehen tutkinnon aitoutta ja kyseenalaistettiin tämän määräämien keskushermostolääkkeiden määriä. Tuolloin miehen pätevyydestä ja toiminnasta ei löytynyt huomautettavaa.

Mies on toimittanut Valviralle todistuksen, jonka mukaan hän on suorittanut lääkärintutkinnon Pietarissa vuonna 1994. Suomessa hän on vuonna 2003 suorittanut kuulustelut, jotka vaaditaan EU:n ulkopuolella opiskelleilta lääkäreiltä. Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan pietarilaisen yliopiston opiskelijaluetteloista miestä ei kuitenkaan löydy.

Toiminut pääkaupunkiseudulla työpaikkalääkärinä yrityksisssä

Valvira tekee reseptikyselyn etenkin pääkaupunkiseudun apteekkeihin ja selvittää, onko epäilty valelääkäri kirjoittanut epäilyttäviä määriä keskushermostolääkkeitä. Niin ikään tarkennetaan se, millä alueilla mies on työskennellyt lääkärinä. Työpaikoille, joiden työpaikkalääkärinä mies on toiminut myös ilmoitetaan epäilyistä.

Mahdolliset asiakirjaväärennöksistä poliisitutkinta

Lääkärin ammatinharjoittamisoikeudet poistuvat, mikäli hänen tai hänen johtamansa yrityksen toiminnassa ilmenee seikkoja, jotka ovat vaarantaneet potilasturvallisuutta. Jos Valviralla on syytä epäillä miestä asiakirjojen väärentämisestä, tehdään siitä ilmoitus poliisille.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja