Mainos

IS: Huippulääkäri huijasi kaikkia

Suomessa oman erikoisalansa asiantuntijaksi edennyt huippulääkäri on huijannut kaikkia viranomaisista lähtien. Hän on myynyt useille kaupungeille oman yksityisen yrityksensä palveluita vailla lainvoimaista tutkintoa. Oppinsa hän on kertonut saaneensa venäläisestä korkeakoulusta 1990-luvun alussa.

Nyt Ilta-Sanomien selvityksen mukaan venäläinen oppilaitos kuitenkin kiistää asian. Mies on nähtävästi väärentänyt kaikki todistuksensa, vaikka muun muassa Valvirassa miehen opintotodistusta on tähän asti pidetty aitona.

Lehden mukaan Valvira kuitenkin tutki jo toukokuussa 2010 miehen koulutustaustaa. Se lähetti kyselyn Opetushallitukselle, josta vastattiin, että tutkinnon oikeellisuuden voi varmistaa vain olemalla yhteydessä kyseiseen venäläiseen korkeakouluun. Valvirassa asiaa ei tutkittu sen enempää.

Lääkäri on onnistunut kuitenkin suorittamaan Suomessa 2000-luvulla lisänäytöt, joita vaaditaan kaikilta ulkomailla opiskelleilta lääkäreiltä. Hän sai ensiksi oikeuden harjoittaa ammattia valvonnan alaisena, mutta 2000-luvun puolivälissä hän sai täydet laillistetun lääkärin oikeudet.

Ilta-Sanomien tavoittama tekaistusta opintotodistuksesta epäilty mies oli hyvin haluton keskustelemaan asiasta.

(MTV3)

Aiempia valelääkäritapauksia Suomesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.