Valtteri Bottas toteuttaa vanhaa sananlaskua – iso elämänmuutos lämmittää: "Minun on helpompi hengittää"

Max Verstappen dominoi F1-sarjaa – nousi Unkarissa voittoon hurjalla ajolla 8:16
MTV Urheilu listasi F1-alkukauden onnistujat ja epäonnistujat Unkarin kilpailun jälkeen.

Loma on ihmisen parasta aikaa – olkoon sitten perusduunari tai miljoonia tienaava formulakuski. Kotimaisemissaan Lahden Nastolassa elokuun helteistä nauttiva Valtteri Bottas oli perinteisessä mediatilaisuudessaan rento ja hyväntuulinen.

Kesälomallaan F1-kuski on ehtinyt tehdä yhtä sun toista. 

– Viimeisen Unkarin kisan jälkeen teimme vielä tiimin kanssa muutaman päivän töitä. Sen jälkeen ehdin onneksi muutamaksi päiväksi rentoutumaan Nastolaan kesämökille, Bottas kertoi.

Mökkeilyn jälkeen oli taas aika pakata laukut ja suunnata toiselle puolelle maapalloa toisen rakkaan lajin kimppuun. 

– Olimme Tiffanyn (tyttöystävä Tiffany Cromwell) kanssa kymmenen päivää Coloradossa. Osallistuimme gravel-pyöräilykisaan, joka sujui todella hyvin. Keskiviikkona palasimme Suomeen, ja kuinka ollakaan, pomppasin sängystä ylös aamuyöllä kello neljä. Pieni jet lag näköjään painaa, Bottas naurahti.

Vaikka Bottas, 32, on saanut jo pitkään matkustaa ympäriä maapalloa, kilometrit eivät ole vielä täynnä. Ammattinsa lisäksi Bottas kiertää mahdollisuuksien mukaan myös tyttöystävänsä pyöräilykisoissa. Kun formulatähden sometilejä katsoo, paikat vaihtuvat tiuhaan Lapista Nastolaan ja sieltä Yhdysvaltain kautta Australiaan.

Eikö jatkuva matkustus ala jo puuduttaa? 

– Tykkään pörrätä sekä nähdä ja kokea asioita. Katsos, kun vierivä kivi ei sammaloidu, Bottas naurahtaa viitaten vanhaan sananlaskuun.

Sen suomalaiskuski myönsi, että jossain vaiheessa matkustuslimiitti tulee täyteen. 

– Koska minulla on mahdollisuus nähdä eri paikkoja ja mennä mukaan erilaisiin juttuihin, niin se on mageeta.

Monesti kesälomalaisen tunnistaa tuuheasta parrasta, eikä Bottas tehnyt poikkeusta. 

– Onneksi ehdin ennen pressiä sheivaamaan partaa. Oli se jo sen näköinen, etten olisi uskaltanut tulla tähän tilaisuuteen.

Alfa Romeolla helpompi hengittää

Bottas on formula ykkösten MM-sarjassa yhdeksäntenä. Alkukaudesta Alfa Romeo oli hyvässä lennossa, mutta sen jälkeen ongelmat ovat kasvaneet. Viimeisissä neljässä kisassa ennen kesätaukoa Bottas ja Alfa jäivät ilman pisteitä. 

– Ensimmäiseen kuuteen kisaan tuli hyvin pisteitä, mutta seuraavista kuudesta niitä tuli valitettavan vähän. Siihen on kaksi syytä: kehitystyössä olemme jääneet Alpinen ja McLarenin taakse. Toinen kompastuskivi ovat olleet auton luotettavuusongelmat. Kun ei pääse maaliin, ei pisteitäkään tule, Bottas kertasi.

Formulauutisointia Bottas on yrittänyt välttää. Sebastian Vettelin lopettamisuutinen tietää sitä, että osa kuskipaikoista menee uusiksi.  

– Minulla on sopimusasiat kunnossa. Totta kai se helpottaa oloa, kun ei tarvitse miettiä ensi kauden tallipaikkaa, Bottas sanoi.

Bottas on viihtynyt Alfalla. Ero esimerkiksi Mercedekseen on iso.

– Nyt elämä on rennompaa. Painetta on vähemmän. Olen huomannut eron omassa hyvinvoinnissani, sillä minun on helpompi hengittää, Bottas kertoi.   

Lue myös:

    Uusimmat