Valtteri Bottas avautui saamastaan ryöpytyksestä ja mestaruuden luisumisesta Lewis Hamiltonin näppeihin – "Kaikenlaista sontaa"

Valtteri Bottas kertaa F1-kauden 2019 lähtökohtia ja vaiheita C Moren Never Give Up -dokumentissa. Edellisenä syksynä tullut kritiikki sytytti suomalaiskuskin hurjaan lentoon alkukaudella, mutta loppuvuoden merkit nousivat esiin jo toukokuun Monacon GP:ssä.  

Korviini kantautui kauden 2018 loppupuolella ja jälkeen kaikenlaista sontaa ja kritiikkiä. Tiesin kuitenkin koko ajan mihin pystyn. Suoritukset eivät kuvanneet minua, pystyin paljon parempaan. Omalle parhaalle tasolle palaaminen aiheutti sitten pienen purkauksen kriitikoille.

Näin Valtteri Bottas muistelee ylivoimaisesti voittamansa Australian GP:n jälkeistä tiimiradioviestiään, jossa hän haistatteli "asiaan liittyville ihmisille". Mercedes-kuski oli hakenut koko talven ajan motivaatiota vaikean kauden 2018 jälkeen, ja uusi tuleminen ristittiin "Bottas 2.0:ksi". 

Bottas muistelee uutuusdokumentissa, että hänen "piti löytää jotain aivan uutta". Hän sai ekstravaihteen kauden alkuun.  

– Kyllä siinä fiiliksen löytämisessä kesti jonkun aikaa. Tammikuun aikana tuli yhtäkkiä vähän kuin jopa pieni hurmos päälle. Tuntui, että kävin melko pohjalla henkisesti, niin nousin siitä tavallaan vielä korkeammalle. 

– Hyppy aiemmista vuosista tähän kauteen osoittaa sen, että aina on tosi paljon pelivaraa kehittyä. Ei se mitään rakettitiedettä ole. Se, mikä tekee nopean ja hyvän kuljettajan, koostuu pienistä asioista, Bottas kertaa.

"Nyt on se vuosi, kun pitää voittaa mestaruus"

Australian avauskisan jälkeen Bottas oli kahdesti toinen, ja toinen ykköstila napsahti tilille Bakussa. Samalla hän nousi pisteellä MM-sarjan johtoon.

– Se miten kausi alkoi, niin minulla oli vain mielessä, että nyt on se vuosi, kun pitää voittaa mestaruus.

– Ei se (ajatus) tuntunut mitenkään uskomattomalta. Se tuntui oikealta, sillä vauhtini oli sillä tasolla ja tulokset hyviä, Bottas toteaa.  

Vaikka Bottas ajoi tämän jälkeen paalulta toiseksi Espanjassa ja kolmanneksi Monacossa, tallitoveri Lewis Hamilton voitti molemmat GP:t ja kasvatti piste-eronsa 17:ään. 

– Kyllä minä tiesin, että ei tämä ole oikeaan suuntaan menossa. Ero kasvoi, mutta oli kuitenkin koko ajan sellainen fiilis, että kisoja on vielä paljon jäljellä ja voi tapahtua mitä tahansa, Bottas kertaa Monacon kisan jälkeisiä tuntemuksiaan.

Tuon lähemmäs Bottas ei missään vaiheessa enää päässyt, kun Hamilton voitti kahdeksasta ennen kesätaukoa ajetusta kisasta kuusi. 

– Lewis oli supertasainen koko kauden ajan, ja pystyi olemaan enemmän omalla parhaalla tasollaan kuin minä. Minulle tuli muutamia mokia, joissa menetin paljon pisteitä. Paria kisaa en pystynyt voittamaan paalulta, vaikka olisi pitänyt. Aika-ajon mokasin muun muassa Montrealissa, kun pyörähdin mutkan ulostulossa. Se oli aivan oma moka, Bottas ynnäilee. 

Never Give Up – F1-kausi Valtterin silmin on katsottavissa cmore.fi-suoratoistopalvelussa. Dokumentti esitetään MTV3-kanavalla 21. tammikuuta.   

Lue myös:

    Uusimmat