Valtteri Bottas joutuu puoliksi pakottamaan itsensä aloilleen: ”Ehkä tärkeintä on ottaa vähän lomaakin välillä”

F1-kuski Valtteri Bottas kokee kauden jälkeisen tunnelmansa olevan huomattavasti parempi kuin vuosi sitten tähän aikaan.

Bottas päätti kauden 2019 komeaan nousuun viimeisestä lähtörivistä aina nelossijalle asti. Jopa palkintopalli oli lähellä, mutta siihen eivät Mercedes-kuskin rahkeet aivan riittäneet.

Vuosi sitten Bottas oli kuin maansa myynyt, kun hän ilmoitti raskaan kauden jälkeen, ettei voinut enempää odottaa kauden loppumista.

Tänä vuonna vauhti on kuitenkin ollut hyvää niin aika-ajoissa kuin kisoissa, mutta edelleen tallikaveri Lewis Hamilton vei mestaruustaistelun peräti 87 pisteen erolla. Kaiken kaikkiaan Bottaksen tunnelma oli silti hyvä.

– No ainakin parempi kuin viime vuonna tähän aikaan. Selkeästi parempi fiilis jää tästä vuodesta, tuloksista ja suorituskyvystä, , Bottas toteaa C Morelle.

– Hyvin olen mennyt eteenpäin kaikessa kuljettajana, niin se on kiva nähdä. Nyt vain katseet ensi vuoteen. Kuitenkin pari viikkoa kiirettä tuossa, mutta sitten ruvetaan miettimään ensi vuotta, hän jatkaa.

Alkuviikon rengastestien jälkeen Bottas suuntaa Ranskaan, missä hän ajaa jo tulevana viikonloppuna osittain Paul Ricardin F1-radalla kisattavassa rallikilpailussa.

Viime talvena Bottas teki rajusti töitä ja mietiskelyä ottaessaan selvää, mistä raju tappio Hamiltonille johtui. Nytkin työtä on edessä, mutta mukaan mahtuu myös hetki lepoa.

– Omalta kannalta se (valmistautuminen uuteen kauteen) alkaa tietenkin heti, kun on aikaa levähtää ja miettiä niitä asioita.

– Niitä alkaa automaattisesti vähän miettiä, mutta ehkä tärkeintä on ottaa vähän lomaakin välillä, ja se tekee varmasti hyvää. Sitten tammikuun puolella alkaa tiimin kanssa hommat, ja tarkemmat analyysit tulevasta kaudesta, Bottas toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat