Valtteri Bottas pääsee Alfa Romeon rattiin jo tänä vuonna - tallin tehtaalla kiertää kysymys, joka ei mairittele Kimi Räikköstä ja Antonio Giovinazzia

Bottas siirrostaan Alfa Romeolle:"Asiat menivät niin kuin itse halusin"– F1-tähti kertoo MTV:lle, miten neuvottelut uuden tallin kanssa etenivät 5:18
Valtteri Bottas odottaa innolla aikakauttaan Alfa Romeolla. Näin hän kommentoi syyskuussa MTV Urheilulle neuvotteluitaan tallin kanssa

Sveitsiläislehti Blick kertoo, että Mercedes ja Alfa Romeo ovat päässeet yhteisymmärrykseen siitä, milloin Valtteri Bottas vapautuu nykyisestä sopimuksestaan sveitsiläistallin käyttöön.

Jo aiemmin kerrottiin, että Alfa Romeo haluaisi saada Bottaksen, tulevan ykköskuljettajansa, autoonsa jo 14.–15. joulukuuta Abu Dhabissa ajettaviin rengastesteihin. Nyt Blickin konkaritoimittaja Roger Benoit jatkaa aihetta vahvistamalla, että yhteisymmärrys asian tiimoilta on löytynyt ja näin Bottas pääsee tutustumaan tulevan työnantajansa toimintatapoihin jo reilun kuukauden kuluttua.

Mercedes ajattaa Bottaksen tilalle tulevaa George Russellia kyseisissä testeissä.

Tallit saavat käyttää joulukuun testeissä kahta autoa: yhtä kauden 2021 autoa ja yhtä niin sanottua muuliautoa, jolla voidaan arvioida ja testata uusien osien toimivuutta. Muuliautoa saa yhtenä päivänä ajaa sellainen kuljettaja, joka on kilpaillut F1:ssä kaudella 2021.

Loppukauden muissa tavoitteissa Alfa Romeo -leirissä riittää huomattavasti enemmän haastetta. Talli haluaisi ohittaa Williamsin valmistajien MM-sarjassa ja nousta kahdeksannelle sijalle, mutta ero brittitalliin on 12 pistettä (23–11), kun vain neljä osakilpailua on ajamatta.

Valtaosa Williamsin pisteistä tuli Unkarin ja Belgian osakilpailuissa, joissa talli lihotti pistepottiaan yhteensä 20 pisteellä. Näiden kisojen jälkeen Alfa Romeo on ollut kahdenvälisessä vertailussa selkeästi Williamsia edellä, mutta ainoat pisteet ovat tulleet Kimi Räikkösen kahdeksansista sijoista Venäjällä ja Meksikossa.

Turkissa Alfa Romeo menetti todennäköisesti ainakin yhden pisteen, kun Antonio Giovinazzi jätti tallimääräyksen huomiotta eikä päästänyt Räikköstä edelleen. Lopputuloksena oli sijat 11 ja 12.

Alfa Romeon tehtaalla Hinwilissä uskotaan, että eroa Williamsiin pystytään kuromaan umpeen taas tulevana viikonloppuna Brasiliassa, mutta Benoit paljastaa, että tehtaan käytävillä on myös alkanut kiertää "mielenkiintoinen kysymys", joka ei ole Räikkösen ja Giovinazzin kannalta järin mairitteleva.

– Onko nykyinen C41-auto mainettaan parempi tai jopa parempi kuin Räikkönen ja Giovinazzi?

Lue myös:

    Uusimmat