Valtteri Bottas nähdään Alfa Romeon ratissa todennäköisesti jo tänä vuonna – "Toivottavasti voimme toteuttaa tämän"

Valtteri Bottas solmi syyskuun alussa kolmivuotisen sopimuksen Alfa Romeon kanssa. Vaikka sopimus astuu virallisesti voimaan vasta 1.1.2022, talli yrittää saada Bottaksen autoonsa jo tänä vuonna.

Kausi 2022 tuo mukanaan mittavan sääntöuudistuksen, jonka tavoitteena on tasoittaa tallien välisiä voimasuhteita ja tehdä kilpailuista yhä viihdyttävämpiä. Tallien kannalta tällaiset uudistukset ovat sikäli merkittäviä, että mikäli talli jää heti uuden aikakauden alkajaisiksi telineisiin ja häviää muille, eroa on vaikea kuroa umpeen.

Tästä johtuen Alfa Romeokin haluaa maksimoida ensi kauteen valmistautumisen.

Talvitestejä ajetaan kaksi kolmen päivän pätkää Barcelonassa ja Bahrainissa. Tämän jälkeen kuljettajat pääsevät autoon seuraavan kerran vasta kauden 2022 avausosakilpailussa. Alfa Romeo haluaisi tarjota jo ennen talvitestejä Bottakselle mahdollisuuden tutustua uuden työnantajansa toimintatapoihin.

Yksi mahdollisuus tähän tarjoutuu kauden 2021 viimeisen, Abu Dhabissa ajettavan osakilpailun jälkeisissä rengastesteissä.

Kyseisissä testeissä tallit testaavat ensi kaudella käyttöön otettavia 18-tuumaisiin renkaita. Tallit saavat käyttää kahta autoa: yhtä kauden 2021 autoa ja yhtä niin sanottua muuliautoa, jolla voidaan arvioida ja testata uusien osien toimivuutta. Muuliautoa saa yhtenä päivänä ajaa sellainen kuljettaja, joka on kilpaillut F1:ssä kaudella 2021.

Se, että Bottas saisi ajaa Abu Dhabissa Alfa Romeolla, edellyttää kuitenkin Mercedeksen hyväksyntää. Tallipäällikkö Frederic Vasseur uskoo, että lupa heltiää. The Race -sivusto kertoo omien lähteidensä pohjalta, ettei Mercedeksellä mitä ilmeisimmin ole mitään Alfa Romeon suunnitelmaa vastaan.

– Olemme tavanneet Valtterin muutaman kerran, ja käymme Mercedeksen kanssa keskusteluita siitä, että saisimme Valtterin autoomme Abu Dhabissa. Minulla on hyvä suhde Mercedeksen ja Valtterin kanssa, ja minulle se on tärkeää. Toivottavasti voimme toteuttaa tämän, Vasseur sanoo The Racen mukaan.

– Ensi kauden auto on täysin uusi ja erilainen, mutta joidenkin järjestelmien osalta olisi tärkeää testata asioita. On tärkeää, että saamme palautetta siitä, mitä olemme tekemässä, ja hänen (Bottaksen) kannaltaan on tärkeää tarjota mahdollisuus työskennellä tallin kanssa, mikä auttaa meitä tutustumaan toisiimme ja luomaan yhteistyösuhdettamme. Testi on hyvä mahdollisuus.

Vasseurin arvion mukaan hän on tallin ratatoiminnoista vastaavan insinöörin Xevi Pujolarin kanssa ainoa alfaromeolainen, joka on aiemmin työskennellyt Bottaksen kanssa. Bottas ajoi Vasseurin johtamassa ART-tallissa pienemmissä formulaluokissa vuosina 2009–2011, ja Pujolarin kanssa hän työskenteli Williams-vuosinaan.

Lue myös:

    Uusimmat