Valtteri Bottas näki tilanteen, mutta Mercedes kieltäytyi tarjouksesta: "Olisin ollut palkintopallilla"

Valtteri Bottakselle ei Venäjän F1-kisan alkupuoliskon perusteella voinut ennustaa edes pistesijoitusta, mutta sateen sotkema loppu nosti hänet lopulta viidenneksi. Enemmänkin olisi ollut kuskin mukaan tarjolla.

Bottas oli yllättävissä vaikeuksissa päästä edellä olleista ohi lähdettyään matkaan 16. lähtöruudusta Mercedeksen hänelle ottaman moottorirangaistuksen jälkeen.

Suomalaisesta ei ollut myöskään pidättelemään hänniltä lähtenyttä Max Verstappenia, jolle ei tuottanut mitään vaikeuksia ohittaa Bottasta ja nippua hitaampia kuskeja.

– Täytyy katsoa, mitä muuta olisin voinut tehdä, mutta hän pääsi minusta ohi aika helposti. Sitten hän onnistui ohittamaan edellä olleita autoja, mihin minulla ei ollut mitään mahdollisuuksia, Bottas hämmästeli.

Lopussa sadesää toi kuitenkin yllättävän tilaisuuden, jonka Bottas käytti hyväkseen. Nopea vaihto välikelin renkaisiin nosti hänet aina viidenneksi asti kuivan kelin renkailla radalle jääneiden pyörähdellessä yksi toisensa jälkeen ulos radalta.

Enemmänkin olisi ollut tarjolla. Bottas kertoo avanneensa radiolinjan varikon suuntaan jo kierrosta ennen varikolle tuloaan.

– Sanoin mutkan 15 ulostulossa, että "haluaisin pysähtyä, voinko tulla sisään?" He sanoivat, että ”pysy ulkona, pysy ulkona”, Bottas totesi.

Mercedeksellä ei oltu valmiina ottamaan Bottasta sisään näin nopeasti. Suomalainen on varma, että tämä oli onnistuessaan tuottanut hyvän tuloksen.

– Olisin ollut palkintopallilla. Mutta olisi tämä voinut mennä huonomminkin, Bottas kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja