Valtteri Bottas kiistää väitteet Mercedeksen taktisesta rangaistuksesta: "Meidän oli pakko tehdä se"

2:23
Valtteri Bottaksen kisa ei mennyt suunnitellulla tavalla Venäjällä.

Valtteri Bottaksen mukaan Mercedeksen päätös ottaa rangaistus moottorin uusimisesta hänen autoonsa tehtiin puhtaasti luotettavuuden ehdoilla. Syynä ei siis ollut Max Verstappenin vauhdin hidastaminen.

Lauantaina Venäjän GP:n aika-ajoissa seitsemänneksi jäänyt Bottas putosi 16. lähtöruutuun, kun Mercedes ilmoitti vaihtaneensa suomalaisen autoon uuden voimayksikön. Tämä mylly ylittää kauden sallittujen moottoreiden määrän, mikä tiesi lähtöruuturangaistusta.

Rangaistus vaikutti taktiselta, sillä myös Red Bullin Max Verstappen starttasi kisaan joukon perältä, ja Bottaksen nähtiin joutuneen hidastamaan tätä tallikaverinsa Lewis Hamiltonin hyväksi.

Tästä ei Bottaksen mukaan ollut kysymys.

– Ei, ei. Meidän piti tehdä se päätös, jos halusin päästä maaliin asti, Bottas tyrmäsi suoralta kädeltä.

Mercedes kertoi jo ennen kisaa, että Bottaksen autoon asennetussa voimayksikössä oli havaittu tekninen vika, joka takia kone oli jouduttu lähettämään tiimin tehtaalle tutkittavaksi.

Kovin paljon hidastetta ei Bottakselle Verstappenille ollutkaan. Hollantilainen pyyhkäisi vaivatta ohi jo kuuden kierroksen jälkeen.

Bottakselle vaihdettiin uusi moottori juuri edellisenä kisaviikonloppuna Italiassa. Hän kertoo, ettei aiemmin käytetyistä voimayksiköistä ole juuri avuksi, jos tämäkään moottori ei jaksa kauden kahdeksaa jäljellä olevaa kisaa loppuun asti.

– Monzan moottori on mennyttä. Minulla on tämä ja yksi erittäin, erittäin vanha moottori.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja