Valtteri Bottas paljasti vaikeuksiensa taustan – yritti todella räväkkää temppua Sotshissa

Mercedeksen Valtteri Bottas onnistui kuin onnistui nousemaan viidenneksi Venäjän GP:ssä sunnuntaina. Ennen loppuvaiheiden sadesirkusta Bottas oli ollut pahoissa vaikeuksissa Sotshin katuradalla.

Kisan alla suomalaiselle tehtiin yllättävä taktinen liike, kun Mercedes otti varastoon kolme uutta moottoriosaa. Näistä seuranneiden lähtöruuturangaistusten myötä Bottas tipahti ruutuun 16.

Mercedes yritti hillitä Red Bullin Max Verstappenin nousua joukon hänniltä. Suunnitelma epäonnistui, kun Verstappen ohitti heppoisesti Bottaksen heti kisan alkuvaiheilla.

Pitkään näytti, että suomalainen jää jopa pistesijojen ulkopuolelle. Bottas paljasti kisan jälkeen, että mistä hänen ongelmansa johtuivat.

– Vaikeampi kisa, mitä osasi edes ajatella, Bottas myönsi.

– Aina kun koitti seurata jotain mutkissa, auto aliohjasi pahasti. Ei vain päässyt ohitusetäisyydelle oikein missään vaiheessa.

– Joillakin autoilla oli näköjään parempi balanssi, kun ne pääsivät etenemään, Bottas viittasi muun muassa Red Bullin Verstappeniin ja Ferrarin Charles Leclerciin.

Suomalaisen iltapäivään tuli pientä valoa loppuhetkien vesisateen myötä. Olosuhteet heikkenivät ja pakka levisi.

Bottaksen mukaan hän haki varsin räväkkää temppua, kun ensimmäiset vesipisarat osuivat rataan.

– Koitin tulla jo kierrosta aiemmin varikolle, kun vettä alkoi tippua. Talli ei ollut valmis.

– Olimme kuitenkin yksi ensimmäisistä, joka pysähtyi. Sen takia saimme jotain pisteitä, Bottas kiitteli.

Osa kuljettajista jäi liukastelemaan kuivan kelin renkailla. Bottas hyödynsi sauman ja nousi lähes kymmenen sijaa ylemmäs.

Kisan voittoon ajoi Mercedeksen Lewis Hamilton.

Lue myös:

    Uusimmat