Valtteri Bottas huuli pyöreänä aika-ajopettymyksen jälkeen: "Auto tuntui ihan erilaiselta"

Valtteri Bottas epäonnistui F1-kauden toisissa aika-ajoissa pahasti ja jäi Mercedeksellään vasta kahdeksanteen lähtöruutuun, kun tallikaveri Lewis Hamilton lunasti samaan aikaan itselleen jo uransa 99. paalupaikan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas epäonnistui viimeisen aika-ajo-osion molemmissa vedoissaan, ja ratkaiseva ero Hamiltoniin tuli jo ensimmäisessä sektorissa. Ensimmäisellä vedolla eroa Hamiltonin paalupaikkakierrokseen tuli ykkössektorissa 0,416 sekuntia ja toisella vedolla 0,415 sekuntia.

Aika-ajojen lopputuloksissa Bottas oli 0,487 sekuntia Hamiltonia hitaampi.

– Kaikki oli pelissä, Q3:ssa ei vaan ollut auton takapäässä pitoa. Ei löytynyt yhtään enempää aikaa. En tiedä, mikä siinä sitten tuli, Bottas ihmetteli aika-ajojen jälkeen.

– Q1:ssä ja Q2:ssa auto tuntui hyvältä, mutta Q3:ssa ihan erilaiselta. Se takapää oli tosi levoton. En voinut luottaa auton takapäähän, eikä tuolla autolla pystynyt enempää tekemään. Tosi harmi, vauhti on ollut hyvää koko viikonlopun, mutta lähdetään huomenna taistelemaan.

Bottas ja Hamilton valittelivat takapään epävakautta jo aiemmin Bahrainissa, mutta Bottaksen mukaan ongelmat olivat nyt erilaisia kuin silloin.

– Tämä oli jotain erilaista. Nyt ongelmia oli mutkien sisääntulossa, eikä tällaista ole ollut aiemmin. Täytyy katsoa, että autossa on kaikki kunnossa.

Video: aika-ajojen loppuhetkillä käytiin tasainen taistelu kärkisijoista

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja