Sergio Perezin sensaatiossa oli eväät vielä isompaan F1-yllätykseen: "Minun olisi pitänyt olla paalulla"

Red Bullilla vasta toista F1-viikonloppuaan ajava Sergio Perez rynni ensimmäistä kertaa pitkällä urallaan etumaiseen lähtöriviin. Meksikolainen oli jopa erittäin lähellä Lewis Hamiltonin paalupaikka-ajan lyömistä Italian Imolassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Perez säväytti jo aika-ajojen toisessa osiossa tekemällään nopeimmalla ajalla. Tallikaveri Max Verstappenilta odotettiin kuitenkin kiukkuista iskua ratkaisuvaiheessa, mutta 31-vuotias Perez piti pintansa.

Lopulta Perez oli viiden sadasosan turvin kakkonen jäätyään Mercedes-kuski Hamiltonin paalupaikka-ajasta vain kolme ja puoli sadasosaa. Mercedeksen tiimiradiossa paalupaikka tunnuttiin ottavan jopa hiukan yllättyneinä vastaan.

Eturivipaikka oli Perezille vasta uran ensimmäinen, mutta enemmänkin olisi ollut tarjolla.

– Minun olisi pitänyt olla tänään paalulla, mutta tein virheen viimeisessä mutkassa, Perez totesi heti aika-ajon jälkeen.

Uransa ensimmäisen voiton Perez ehti hankkia jo viime kaudella Sakhirin GP:ssä Racing Pointin autolla.

Nyt hänellä on kisaan lähtiessä ässä hihassaan ajettuaan kakkososion kärkiaikansa pehmeillä renkailla. Hamilton ja Verstappen tekivät omansa keskikovilla renkailla ja ovat näin startissa haavoittuvassa asemassa Pereziin nähden, vaikka kisan edetessä he pystyvätkin pitkittämään varikkokäyntiään meksikolaista pidemmälle.

Valtteri Bottas jäi vasta kahdeksanneksi, joten Hamilton joutuu kisaan yksinäisenä Mersu-kuskina kahta kovaa Red Bullia vastaan.

– Huomenna voi tapahtua mitä vain. Olemme eri taktiikalla kuin Lewis ja Max, joten siitä tulee mielenkiintoista. Tärkeintä on nyt ottaa pisteitä ja oppia, Perez totesi maltillisesti.

Vielä perjantaina tilanne näytti Perezin kannalta huonolta. Yhteentörmäys Alpine-kuski Esteban Oconin kanssa söi rutkasti harjoitusaikaa ja aiheutti tiimille päänvaivaa. Red Bullin moottoriurheilupomo Helmut Markokin ehti jo kritisoida tapauksesta omaa kuskiaan.

– Tein eilen virheen, ja laitoin heidät kunnolla töihin, joten tämä oli hyvä palautus siitä. Tärkeintä on, että näytimme kehitystä. En vielä eilen olettanut olevani tässä tilanteessa, Perez tunnusti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja