Valtteri Bottas haastanut Lewis Hamiltonin aiempaa räväkämmin – tallipomolle heti kipeitä muistoja: "Jos niin kävisi uudestaan, jakaisimme keltaisia ja punaisia kortteja"

Valtteri Bottas on napannut neljästä F1-osakilpailusta kaksi voittoa ja yhtä monta kakkossijaa. Mercedes-tallin pomo Toto Wolff vertasi suomalaiskuljettajaa Lewis Hamiltonin aikaisempaan tallikaveriin Nico Rosbergiin. Wolff ei kuitenkaan usko nykyisen kuljettajakaksikon ajautuvan yhtä verisiin riitoihin.

Sekä Bottas että Hamilton ovat juhlineet kuluvalla kaudella voittoa kahdesti. Suomalaiskuljettaja johtaa MM-sarjaa vain yhden pisteen erolla tallikaveriinsa.

Wolff näkee kaksikon taistelussa samoja ominaisuuksia kuin Hamiltonin ja Rosbergin välisessä kilpailussa vuosina 2014-2016.

– Minulle tulee mieleen sama tilanne. Meillä on kaksi kuljettajaa, joilla on kykyä ja kunnianhimoa voittaa mestaruus, Wolff sanoi Autosportille perjantaina.

Hamilton on kertonut usein tulevansa hyvin toimeen Bottaksen kanssa, vaikkakin brittikuski paljasti hiljattain, että tallikaverille häviäminen kirpaisi etenkin Azerbaidzhanin GP:ssä todella paljon.

Hamiltonin ja Rosbergin välit olivat puolestaan tulikivenkatkuiset. Kaksikko kävi taistelua verbaalisesti, mutta sekä törmäyksiä että muita sattumuksia nähtiin myös radalla.

Bottas on ottanut tälle kaudelle räväkämmän asenteen, mutta Wolff ei usko nykyisen kuljettajakaksikon tilanteen kärjistyvän yhtä pahaksi kuin Hamiltonin ja Rosbergin välillä.

– Olemme onnekkaita, että he tulevat hyvin toimeen. Heidän suhteellaan on väliä. Olen iloinen myös siitä, ettei kulisseissa pelata pelejä. Täytyy muistaa, että olemme nähneet kuljettajien suhteen rapistuvan.

– Haluamme välttää sen, mitä Nicon ja Lewisin välillä tapahtui. Jos niin kävisi uudestaan, jakaisimme keltaisia ja punaisia kortteja. Emme kuitenkaan ole siinä tilanteessa, Mercedes-pomo painottaa.

Leijonia autossa

Wolff tahtoo nähdä kuljettajiensa kamppailevan radalla maailmanmestaruudesta kynsin ja hampain. Toiminnan täytyy kuitenkin pysyä herrasmiesmäisenä.

– Haluamme heidän olevan kipakoita, kuin leijonia, autossa. Heiltä ei voi odottaa lammasmaista käytöstä. Kunnioituksen täytyy kuitenkin säilyä.

– Olemme vahvoja yhdessä, joten emme anna heidän suhteensa rapistua niin paljon, että se vaikuttaisi talliin negatiivisesti.

Mercedes johtaa valmistajien MM-sarjaa, ja matkaa toisena olevaan Ferrariin on huimat 74 pistettä. Kuljettajien taistossa kolmantena olevalla Sebastian Vettelillä on kärkeen matkaan 35 pinnaa.

Wolff ei haluaa kuitenkin pitää jalat maassa.

– Meidän täytyy muistaa se, että Vettel ja Charles Leclerc voivat pian haastaa meidät tosissaan. Neljän ensimmäisen kilpailun tuloksista ei saa innostua liikaa, sillä kisoja on vielä 21 jäljellä.

Espanjan GP ajetaan Barcelonassa 10.-12. toukokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat