Mercedes-pomo ampuu kulissipaljastuksellaan alas häpeilemättömät väitteet Valtteri Bottaksesta

Valtteri Bottaksen halu pelata Lewis Hamiltonin ja Mercedeksen pussiin kyseenalaistettiin Meksikon GP:n jälkeen samaan tapaan kuin Kimi Räikkösen kohdalla tapahtui vuoden 2018 Italian GP:n yhteydessä. Mercedeksen strategiajohtaja James Vowles luo tallin sisäisestä dynamiikasta täysin päinvastaisen kuvan.

Bottas ja Räikkönen lähtivät näihin edellä mainittuihin kilpailuihin keskenään hyvin samankaltaisista tilanteista. Molemmat tiesivät kisoihin startatessaan, että työt nykyisessä tallissa päättyvät kauden viimeiseen osakilpailuun, molemmat olivat paalupaikalla, molempien rinnalla oli mestaruudesta taisteleva tallikaveri, ja molempian takana oli tallikaverin kovin kilpakumppani.

Molemmat kilpailut päättyivät tallikaverin kovimman kilpakumppanin voittoon, ja molempien kilpailujen jälkeen suomalaiskuljettajia syytettiin piittaamattomuudesta omaa tallikaveriaan ja tämän mestaruustaistelua kohtaan.

Vuonna 2018 Italiassa Lewis Hamilton kasvatti MM-johtonsa Sebastian Vetteliin nähden 17 pisteestä 30 pisteeseen. Nyt Max Verstappen kasvatti MM-johtonsa Hamiltoniin nähden 12 pisteestä 19 pisteeseen.

Valmistajien puolella Ferrari putosi kolme vuotta sitten 25 pisteen päähän Mercedeksestä, ja nyt Mercedeksen 23 pisteen johtomarginaali Red Bulliin kutistui yhteen pisteeseen.

– Mestaruustaistalu – ja luottakaa meihin, olemme johtaneet sitä ihan riittävän usein – ei ole koskaan ohi ennen kuin se on lopullisesti ohi. Yksi keskeytys suuntaan tai toiseen muuttaa täysin tilanteen. Piste-erot ovat pieniä, ja neljä kisaa on ajamatta, Vowles luo taisteluhenkeä tallin julkaisemalla videolla.

– Kaikki täytyy saada täydellisesti kohdalleen, jotta voi saavuttaa tarvitsemansa tuloksen. Mahdollisuuksia on vielä paljon. Viimeisimmissä kilpailuissa olemme olleet kärjessä tai kärjen tuntumassa silloinkin, kun rata ei ole sopinut meille parhaalla mahdollisella tavalla. Meksikosta Lewis toi meille toisen sijan, ja olimme aika-ajoissa sijoilla yksi ja kaksi. Tämä osoittaa sen, että olemme taistelussa mukana loppuun saakka.

Vowles myös vakuuttaa, että vaikka talli osaltaan hajoaa, kun Bottas lähtee kauden päätteeksi Alfa Romeolle, kaikki on – mediassa esillä olleista väitteistä huolimatta – yhä niin kuin ennenkin, ellei jopa paremmin.

– Talli tekee yhdessä töitä kovemmin kuin olen koskaan aiemmin nähnyt. Kuljettajat tekevät yhdessä töitä enemmän kuin olen koskaan nähnyt. Tällä tallilla on voimakas keskinäinen side, ja meillä on vain yksi tavoite: voittaa molemmat maailmanmestaruudet.

Lue myös:

    Uusimmat