Valtteri Bottas asettuu Lewis Hamiltonia vastaan – kuuma kysymys jakaa kuskeja: "Ei mitään järkeä"

Näin kävi Britannian GP:ssä – Tulosruutu selvitti edellisen F1-kisan päätapahtumat.

Valtteri Bottas on kuumasta F1-kysymyksestä eri mieltä kuin entinen tallikaverinsa Lewis Hamilton. Suomalainen ei kannata aikarajaa seuraavan vuoden auton kehitystyön aloittamiselle.

Seitsenkertainen maailmanmestari, Mercedes-tähti Hamilton ilmaisi hiljattain huolensa Red Bullin dominointiin liittyen. Hän puntaroi, että talli on MM-sarjassa niin vahvassa asemassa, ettei sen tarvitse kauden edetessä enää huolehtia tämän vuoden autonsa kehittämisestä, vaan se voi satsata seuravaan vuoden autonsa kehittämiseen.

Brittikuljettaja ehdotti, että Kansainvälinen autoliitto FIA asettaisi aikarajan sille, milloin seuraavan vuoden auton kehitystyön saisi aloittaa.

– Sanotaan vaikka 1. elokuuta. Näin kukaan ei saisi etua seuraavaa kautta ajatellen, sillä se ärsyttää, Hamilton sanoi Sky Sportsille.

Hamilton sai itse nauttia takavuosina Mercedeksen hallitsevasta asemasta, mutta hänen mukaansa tallilla ei ollut kuitenkaan valtavuosinaan koskaan näin kiire vaihtaa fokusta seuraavaan kauteen. 

– Tämän pitää muuttua, sillä kun näin annetaan tapahtua, syntyy pitkiä dominointijaksoja. 

Bottas: Pelin henki

Mercedeksellä vuosina 2017–21 Hamiltonin tallikaverina ajanut nykyinen Alfa Romeo -kuski Valtteri Bottas pohtii, ettei FIA:n tulisi rajoittaa dominoivaa tallia enempää, kun valmistajien hallitsevalla mestarilla on jo nyt rajatumpi määrä aerodynamiikkatestausta kilpailijoihin verrattuna.

Bottaksen mukaan Red Bull ansaitsee asemansa.

– He ovat tehneet erinomaista työtä autonsa kanssa. Heillä näyttää olevan todella vahva tiimi kaiken kaikkiaan, suomalainen kommentoi Crash.netin mukaan.

– En näe mitään järkeä yrittää rajoittaa jonkun suorituskykyä. Jos voitat valmistajien mestaruuden, sinua rangaistaan jo tuulitunneliajassa.

Bottas uskoo kyseisen seikan tasapainottavan peliä pitkällä aikajänteellä, ja hänen mukaansa kyse on "urheilun luonteesta".

– Aina tulee jaksoja, jolloin joku dominoi, joten en muuttaisi mitään – se on pelin henki. Ihmiset, jotka rakentavat parhaan auton, ansaitsevat sen.

Max Verstappen on ajamassa kolmanteen perättäiseen maailmanmestaruuteensa. Hän johtaa MM-sarjaa 99 pisteen erolla ennen Red Bull -tallikaveriaan Sergio Péreziä. Valmistajien MM-sarjassa Red Bull on murskaavassa 208 pinnan johdossa ennen Mercedestä.

Lue myös:

    Uusimmat