Lewis Hamilton uskoo tuntevansa Valtteri Bottaksen, muttei mene takuuseen välien säilymisestä: ”En pysty arvioimaan, muuttuuko jonkun persoonallisuus vai ei”

Mercedes-kuski Lewis Hamiltonille taistelu omaa tallikaveriaan vastaan ei ole mikään uusi juttu, mutta MM-taistelun kiristyminen Valtteri Bottaksen kanssa saattaa tuoda hänelle esiin uusia puolia suomalaisesta tiimikaveristaan.

Hamilton sanoi olleensa ”liian ystävällinen” sunnuntain Azerbaidzhanin F1-kisan alussa, kun Bottas sai pidettyä paikkansa britin kovasta vastarinnasta huolimatta. Lopulta Bottas kykeni säilyttämään ykköstilansa maaliin asti.

Mercedes-pomo Toto Wolffin mukaan mitään ohjeita sijoitusten pitämisestä ei kuskeille annettu, joten Hamiltonilla olisi ollut vapaat kädet hyökätä Bottaksen kimppuun voitto mielessään.

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton ovat tulleet reilun kahden vuoden yhteiselonsa aikana erittäin hyvin toimeen, ja suomalainen on saanut viisinkertaiselta F1-mestarilta monesti ylistyksiä yhteistyökykyisyydestään ja suoraselkäisestä asenteestaan.

Nyt Hamilton on kuitenkin joutunut ensi kertaa Bottaksen uhkaamaksi mestaruustaistelussa, mikä saattaa muuttaa tilannetta.

– En voi sanoa, mitä vuoden edetessä tapahtuu. En pysty arvioimaan, muuttuuko jonkun persoonallisuus vai ei, Hamilton tokaisee Sky Sportsille kysyttäessä välien mahdollisesta viilentymisestä.

– Mutta entiset kuljettajat eivät pysyneet sisäisissä säännöissä, joita meillä oli tiiminä, kun taas Valtteri ja minä pysymme, hän näpäyttää perään ex-tiimitoveriaan Nico Rosbergia.

Rosbergin ja Hamiltonin yhteenotot vuoden 2016 Espanjan ja Itävallan kisoissa saivat Mercedeksen tarkastelemaan uudelleen näitä kuskeilleen antamia sisäisiä toimintaohjeita. Kaksikon keskinäistä taistelua tiukennettiin, mutta kilpailu jatkoi kovana. Lopulta Hamilton heittäytyi päätöskisassa Abu Dhabissa hankalaksi jarruttaessaan tarkoituksella Rosbergin menoa, jotta kilpakumppanit voisivat ohittaa tämän. Temppu ei onnistunut, vaan Rosberg otti ensimmäisen MM-voittonsa ja poistui näyttämöltä mestarina.

Lue myös:

    Uusimmat