F1-legenda tyrkyttää Valtteri Bottakselle kyseenalaisia temppuja mestaruustaistossa Lewis Hamiltonia vastaan – "Eikö olisi hienoa, jos sinulla olisi Max rinnallasi?"

Lewis Hamiltonin lyöminen Mercedeksellä formula ykkösten maailmanmestaruustaistelussa: helpommin sanottu kuin tehty, vaikka Nico Rosberg siihen vuonna 2016 niukasti pystyikin. F1-legenda Damon Hill ehdottaa Valtteri Bottakselle saman tekemiseksi kyseenalaisia temppuja.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rosbergin ja Hamiltonin välillä aikanaan kipinöi, eikä saksalaiskuski kaihtanut pelata psykologistakin peliä yrittäessään horjuttaa brittitähteä. Bottaksen ja Hamiltonin välit ovat sen sijaan olleet lämpimät, ja vuodesta 2017 lähtien tallikaveruksina toimineet kuskit ovat olleet kohteliaita toisilleen.

Bottas on myös aina jossain vaiheessa kautta pudonnut MM-sarjassa kaikkien aikojen kuskien joukkoon arvioidun Hamiltonin kyydistä.

– Hänen täytyy löytää keinot, kuinka latoa painetta Lewisille. Ja jos se tarkoittaa psykologisten juttujen tekemistä, kuten Nico teki saadakseen Lewisin menettämään tasapainonsa, hänen täytyy ehkä tehdä niin, Hill sanoi tuoreeltaan F1 Nation -podcastissa.

Michael Schumacherin ja Jacques Villeneuven kaltaisia kovia kuskeja vastaan aikoinaan kilpaillut, maailmanmestaruuden vuonna 1996 voittanut Hill tosin lisäsi, ettei hän itse tekisi Hamiltonia vastaan psykologisia temppuja.

– En tiedä, miten sen tekisi. En tiedä, miten Lewisin saa järkkymään. Hän näyttää aika horjumattomalta.

Yhtä kaikki, Bottaksen olisi Hillin mukaan muututtava hankalammaksi Hamiltonia kohtaan. Hill kokee, että Hamilton on MM-taistelussa mukavuusalueellaan, josta hänet olisi saatava pois. Hän lataa perään varsin villin heiton.

– Eikö olisi hienoa, jos sinulla olisi Max (Red Bull -tähti Verstappen) rinnallasi Lewisia vastaan? Hill maalaili.

"En tiedä, onko Valtteri se jätkä"

Bottas johtaa MM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen kuudella pisteellä ennen Hamiltonia. Nastolalainen jahtaa ensimmäistä titteliään, kun taas Hamiltonilla mestaruuksia on jo kuusi.

– Lewis on todella vaikea mies lyötäväksi, mutta hänet voidaan lyödä. En tiedä, onko Valtteri se jätkä, joka tekee sen, Hill pähkäili.

Hill jatkaa, että seuraavalle tasolle nousemiseksi "täytyisi avata lukko", mutta hän ei ole varma, voisiko Bottas onnistua tässä psykologisesti.

Samalla Hill pohtii, että Hamilton voi parhaimmillaan saavuttaa vielä tason, jolla hän ei ole aiemmin ollutkaan, jos häntä siihen ”pusketaan”.

– Se on huolestuttava asia.

– En tiedä Valtterista, mutta hänen täytyy löytää jotain, inspiraatio jostakin, Hill summasi.

Lue myös:

    Uusimmat