F1-maailmanmestarilta rajuja syytöksiä legendaariselle Michael Schumacherille – "Hän ei kunnioittanut yhtään"

F1-maailmanmestari Jacques Villeneuven mukaan Michael Schumacher on syynä nuorten kuljettajien vaarallisen uhkarohkeaan ajotapaan. Kanadalainen toivoo Lewis Hamiltonin muuttavan nykytilannetta.

Villeneuve ja Schumacher kamppailivat verisesti maailmanmestaruudesta vuonna 1997. Kaksikko viimeisessä kisassa Jerezissä saksalaiskuljettaja törmäsi tahallaan Villeneuveen. 

Schumacher ei ajanut kilpailua loppuun ja hänet diskattiin mestaruustaistosta. Villeneuve puolestaan otti tarvittavat pisteet ja voitti maailmanmestaruuden.

– Hän ei kunnioittanut yhtään muita kuljettajia tai sitä, mistä kilpa-ajamisessa on kyse, Villeneuve sanoi gpfans.comin mukaan Expressenille.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 10.-12.5.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Schumacher oli vastaavan kohun keskellä myös vuonna 1994. Tuolloin saksalainen otti ensimmäisen maailmanmestaruutensa Damon Hillin kustannuksella.

Villeneuve syyttää seitsemän maailmanmestaruutta voittanutta saksalaista nuorten kuljettajien uhkarohkeasta ajotyylistä.

– Se aloitti aikakauden, jonka jälkeen kaikki ovat tehneet samoin. Katson Formula 2- ja Formula 3 -sarjoja. On outoa, ettei sarjassa ole useita kuolemia joka vuosi.

– Melkein kaikki F1:ssä tekevät samaa. Ajolinjoja vaihdetaan ja autot liikkuvat kesken jarruttamisen – sellaisia asioita ei pitäisi tapahtua.

Villeneuve pitää nykykuljettajista Mercedeksen Lewis Hamiltonia Schumacheria reilumpana kuljettajana. 

– Lewis on hieno kuljettaja, sillä hän ei ole tehnyt mitään, mikä menisi yli. Siinä on iso ero: hän on herrasmies radalla. Nopea, mutta puhdas kuljettaja.

Lue myös:

    Uusimmat