Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin tilanteen kiristymiseen varaudutaan jo – Mercedes-pomo näkee ikäviä enteitä vuosien takaisen tiimisodan paluusta

Mercedeksen tallipomolla Toto Wolffilla on vielä kahden kuljettajansa välinen sota sen verran hyvin muistissa, että hän tietää jo ennalta varautua Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin välien kiristymiseen F1-sarjan mestaruustaistelussa.

Bottas ja Hamilton kävivät Azerbaidzhanin GP:n lähtökiihdytyksessä sekä kisan aikana ja sen loppuhuipennuksessa tiukkaa taistelua ykköstilasta, ja Bottas punnersi itsensä joka kerta voittajaksi tilanteessa.

Neljällä kaksoisvoitolla kautensa aloittaneen Mercedeksen ylivoima muistuttaa jo vuosien 2014–16 tapahtumista, jolloin Hamilton ja Nico Rosberg olivat toistensa ainoat todelliset viholliset. Tilanne ajoi kaksikon täysin sotajalalle keskenään. Tämän kehityksen uusiutumisen Wolff aikoo estää.

– Tämä vähän muistuttaa minua siitä, Wolff myöntää Sky Sportsille.

– Sinulla on kaksi kuskia, joilla on halu ja edellytykset voittaa mestaruus, ja on meistä kiinni, yhdessä heidän kanssaan, että olemme tietoisia tilanteesta ja muistamme, että Vettel ja Leclec voivat olla hyvin nopeasti takaisin pelissä, itävaltalainen jatkaa.

Ferrarin Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin kokemat vastoinkäymiset ovat päästäneet Mercedeksen jopa kohtuuttoman helpolla, joten ylivoimainen MM-johto saattaa olla hiukan harhaanjohtava.

– Meidän ei pidä alkaa leijua ensimmäisten neljän kisan tulosten perusteella. Ja on ehdottoman tärkeää, että välit ovat sellaiset, joilla vältämme sen, mitä Nicon ja Lewisin välillä tapahtui, Wolff lisää.

Wolff kuitenkin näkee kaksikon tulevan erittäin hyvin toimeen keskenään, joten vastaava ongelma on vielä kaukana.

– Olemme erittäin onnekkaita siitä, että heillä on niin hyvä keskinäinen suhde. He tulevat todella hyvin toimeen keskenään, eikä taustalla ole juurikaan mitään pelaamista.

– Siitä huolimatta meidän tulee olla varovaisia. Olemme nähneet suhteiden romuttuvan. Kummankin kuljettajan osalta kunnioituksen täytyy säilyä, Wolff linjaa.

Juttua päivitetty klo 12.24: Lisätty Wolffin kaksi viimeistä sitaattia.

Lue myös:

    Uusimmat