Valtteri Bottaksesta tehdyt väitteet kismittävät F1-asiantuntijaa: "Todella sääli"

Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen jatkosuunnitelmat ovat taas kerran tapetilla. F1-asiantuntijan Toni Vilanderin mukaan Bottas on joutunut epäreilusti hyvinkin negatiivisten juttujen keskiöön.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kevään aikana Bottaksen "paikalle" on viety muun muassa Ferrarilta lähtevää Sebastian Vetteliä ja Williamsilla ajavaa George Russellia. Hurjimmissa tarinoissa on kerrottu, että Mercedes nostaisi junioriohjelmaansa kuuluvan Russellin kisakuskikseen kaudelle 2021.

Yleisesti Mercedekseen liittyvät huhut ja kirjoitukset ovat keskittyneet siihen, että kuka voisi korvata Bottaksen.

– Se on todella sääli, että Valtteri on näissä otsikoissa, C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander sanoo.

– Mun mielestä Valtteri ei ole ansainnut puheita, joissa hänen tilalleen ollaan jatkuvasti tuomassa uusia korvaajia. Toki, siellä on monta kuskia, joilla on jotain hampaankolossa, Vilander pohtii, jatkaen Bottaksen suorituksista:

– Sen perusteella, mitä Valtteri on näyttänyt aika-ajoissa ja kisoissa, hänen pitäisi saada parempi työrauha. Se on tietenkin huono juttu, että hän on saanut kerta toisensa jälkeen vain vuoden mittaisen sopimuksen. Kulisseissa olisi pitänyt pystyä vääntämään jossain vaiheessa edes se kahden vuoden mittainen lappu. Sen myötä Valtterin olisi ollut helpompi keskittyä vain omaan tekemiseensä ja olla vastaamatta toimittajien tulevaisuuteen liittyviin kysymyksiin. Nyt hän on sellaisessa oravanpyörässä, jota hän ei ole ansainnut.

Vilander luottaa siihen, että tulevalla kaudella F1-radoilla nähdään äärimmäisen latautunut Bottas.

– Tiedä vaikka, jos hän olisi se kauden yllätys, Vilander väläyttelee.

Hanaa

F1-asiantuntija Ossi Oikarinen näkee Bottaksen tilanteessa molempien osapuolten kannan.

– Mercedes on käyttänyt asemaansa hyväkseen. He ovat olleet markkinoilla määräävässä asemassa. Heidän ei ole tarvinnut tehdä missään vaiheessa kuljettajasopimuksia hyvin aikaisessa vaiheessa. Sen myötä Valtterille on annettu vain vuoden sopimuksia.

– Mercedeksen kannalta tuo on ymmärrettävää. Valtterin kannalta tilanne on valitettava, Oikarinen pohtii.

Mutta onko Bottaksella enemmän voitettavaa vai hävittävää nykyisessä tilanteessa, tulevalla kaudella?

– Se on tuhannen taalan kysymys, C Moren F1-asiantuntija Niki Juusela pohtii.

– Kyllähän tässä ajetaan taas sopimuksesta. Normaalisti näytöt olisi jo annettu tässä vaiheessa. Nyt mediassa liikkuu kaikenlaisia huhuja erinäköisistä ratkaisuista. Oma näkemykseni on se, että hanaa vain, mitään ei säästellä. Oli sitten nimet paperissa tai ei.

Juusela kaipaakin Bottakselta räväköitä otteita.

– Enää ei haeta kavereita tallin sisältä. Jos tulosta ei nyt tule, niin Valtteria pidetään vääjäämättä isojen tallien silmissä kakkoskuljettajana. Enää ei voi verhoutua minkään taakse. Lewis Hamiltonia vastaan pitää räjähtää, eikä hänen varjoonsa voi jäädä.

Lue myös:

    Uusimmat