F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mitä Valtteri Bottaksen pätkätyöjatkosta pitäisi ajatella? Mercedeksen pakottaminen muutokseen vaatii täydellisen napakympin

4:33
Valtteri Bottas kommentoi jatkosopimustaan tuoreeltaan MTV Urheilun haastattelussa.

Jatko Mercedeksellä – vaikkakin vain vuoden mittainen sellainen – on paras vaihtoehto Valtteri Bottaksen uran kannalta, huomauttaa C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedes tiedotti Bottaksen vuoden jatkosopimuksesta torstaina. Suomalaiskuski vihjasi MTV Urheilulle, että sopimukseen sisältyy mahdollisesti optioita jatkostakin, mutta käytännössä hänen paikkansa on jälleen katkolla kesällä 2021.

Oikarinen näkee Bottaksen kuitenkin saaneen hyvät edellytykset uransa jatkolle tälläkin paperilla.

– Tietenkin Valtterin uran kannalta tämä on hyvä juttu, koska hän pääsee jatkamaan Mercedeksen tiimissä. Se on äärimmäisen hyvä, että hän pääsee jälleen ajamaan mestaruudesta, Oikarinen sanoo.

– Yhden vuoden sopimus on tietysti hieman lyhyt. Se on siinä mielessä huono, että jos ensi kausi ei mene täysin suunnitelmien mukaan, niin sitten on vähän vaikeampi tallipaikkaa etsiä, ja siinä on taas iso stressi, mutta jos Valtteri onnistuu voittamaan mestaruuden, ovet ovat totta kai auki ihan joka paikkaan.

Suurimmaksi uhkaajaksi on noussut Mercedeksen oma kasvatti, Williamsilla toista F1-kauttaan ajava George Russell. Tämä on näillä näkymin ennemmin tai myöhemmin ottamassa kisapaikan itselleen, mutta sitä ennen Bottas voi vielä vaikuttaa tiimin päätöksenteon vaikeuteen.

– Niin kauan kuin Valtteri ei ole voittanut mestaruutta, totta kai Mercedes haluaa tarjota vain lyhkäisiä sopimuksia, koska he haluavat pitää kaikki optiot auki, jos jostain syystä kuljettajaa halutaan vaihtaa, Oikarinen toteaa.

– Tietenkin Mercedes tuollaisessa asemassa pystyy hyvin määrittelemään, sen miten homma menee eteenpäin. Heillä on ykköstallina kortit käsissään, ja he pystyvät määräämään, mitä kuljettajamarkkinoilla tapahtuu.

Bottaksella on nyt menossa neljäs kautensa Mercedeksellä. Kiireellisellä aikataululla tiimiin tulleella kuskilla kesti aikansa totutella mestaritallin tavoille. Oikarinen näkee selvää kehitystä myös parin viime kauden ajalta.

– Bottas on mielestäni kehittynyt aika-ajokuljettajana, mutta etenkin pitkissä kisastinteissä, joissa pitää katsoa renkaiden kunnon perään, ne ovat parantuneet. Silverstonessakin nähtiin erittäin hyvää kisaa Valtterilta ihan loppuun saakka. Hän on koko ajan päässyt lähemmäs Hamiltonia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja