”Kuin Mike Tyson olisi vetänyt palleaan” – Valtteri Bottaksen MM-unelmista raju heitto, F1-asiantuntija yhä eri mieltä

F1:n MM-sarjassa Mercedeksen Lewis Hamilton on repinyt jo 36 pisteen etumatkan tallikaveriinsa Valtteri Bottakseen nähden. Missä nyt mennään, jos ajatellaan realistisia maailmanmestaruushaaveita? C Moren F1-studiossa puitiin asiaa Ranskan GP:n jälkeen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sunnuntaina Paul Ricardin radalla nähtiin jälleen yksi Hamiltonin taikurimainen show. Hallitseva maailmanmestari oli kärjessä kisan alusta loppuun asti. Lopussa Hamilton tykitti vielä kuluneilla, kovilla renkailla kisan nopeimman kierroksen, ennen kuin Ferrarin Sebastian Vettel tuli ja ryösti tämän nimiinsä uusilla pehmeillä renkailla.

Hamilton on napsinut voittoja jatkuvalla syötöllä – välillä onnen (Kanadan GP) ja välillä puolustustaistelun avulla (Monacon GP). Kahdeksan kilpailun jälkeen Hamiltonilla on koossa 187 pistettä, Bottaksella 151.

C Moren F1-selostaja Niki Juusela pohtii Hamiltonin ja Bottaksen MM-taiston kohdalla jo ajatusta ”game over” eli peli ohi.

– Tämä ihan siitä syystä, että Valtterin vahvan alkukauden jälkeen Lewis on pystynyt ajamaan neljä peräkkäistä voittoa. Se ei ole tässä koko jutun juoni. Kun Hamilton on ottanut askeleen eteenpäin, niin tuntuu siltä, että Valtteri ei pysty vastaamaan siihen. Ei aika-ajoissa, eikä ennen kaikkea kisavauhdissa. Kun Hamilton on ottanut sen stepin, niin Valtteri on koko ajan askeleen tai kaksi takana, Juusela miettii ja heittää vertauskuvan perään:

– On vähän sellainen olo kuin Mike Tyson olisi vetänyt palleaan. Onko tässä ihan oikeasti enää taistelu päällä? Juusela pohtii.

F1-asiantuntija Ossi Oikarinen on yhä eri mieltä siitä, että onko Bottaksella saumoja mestaruuteen. Oikarisen mielestä on.

– Ihan siitä syystä, että aina kun Valtterilta ollaan nähty hyviä aika-ajotuloksia, niin hän on pystynyt viemään sen jälkeen sen kisaviikonlopun maaliin. Kun on ollut hyvä aika-ajo ja kun ei ole tullut mokia lähdössä, niin silloin on nähty hyviä kisasuorituksia.

Juusela muistuttaa väliin tuoreesta Ranskan GP:stä, jossa Hamilton päihitti Bottaksen 18 sekunnilla. Tämä siitä huolimatta, vaikka Bottas onnistui kelvollisesti aika-ajoissa, eikä möhlinyt lähtöä.

– En suostu luovuttamaan, enkä laittaisi pensseleitä santaan, että MM-taisto olisi tässä. Koska niin kuin monena muuna vuonna on nähty, niin tässä on vielä pitkä kausi edessä. Nyt on menty vasta kolmannes kaudesta ja mitä tahansa ehtii vielä tapahtua. Toki, Hamiltonilla on erittäin hyvät mahdollisuudet, hänen asema on hyvä ja vahva, mutta siitä huolimatta Valtterin tapauksessa ei pidä luovuttaa, vaan tehdä töitä aina yksittäisen voiton eteen, Oikarinen käy läpi.

Koko tilanteeseen liittyen esillä on raaka tilasto-osoitus ja suoranaista historian havinaa. Muun muassa tästä lisää ylhäältä videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat