Valtteri Bottaksen palkkaaminen johti Alfa Romeo -pomon eroamiseen – "Yksi asioista, joka rikkoi välit"

Valtteri Bottaksen ykköskuskiksi palkanneen Alfa Romeon kuskipolitiikka johti taustayhtiö Sauberin puheenjohtajan eroamiseen.

Alfa Romeo -tallin taustayhtiön Sauberin F1-osaston puheenjohtaja Pascal Picci otti ja lähti toimestaan ennen Meksikon F1-osakilpailua marraskuun alussa. Nyt italiainen on kertonut ratkaisunsa syitä italiankieliselle Motorsport.comille.

Piccin mukaan yksi ratkaisevista perusteista hänen lähdölleen oli Alfa Romeon F1-talllin kuskipolitiikka. Hän ei peittele sitä, ettei kannattanut Valtteri Bottaksen palkkaamista tallin ensi kauden ykköskuskiksi.

Yhtä lailla salaisuudeksi ei jää Piccin kalseat välit Alfa Romeo -tallin tämänhetkiseen tallipäällikköön.

– En halua, että minua liitetään Fred Vasseurin johtamaan talliin tulevaisuudessa, Picci laukoi.

– Tapa, jolla kuljettajat valittiin, oli yksi niistä asioista, jotka rikkoivat minun ja tallin nykyisen johdon välit, Picci jatkoi sen enempää asiaa tarkentamatta.

Picci kuitenkin ilmaisee, että olisi halunnut uransa lopettavan Kimi Räikkösen nykyisen tallikaverin Antonio Giovinazzin jatkavan Alfa Romeolla – kaikesta päätellen nyt saapuvan Bottaksen sijaan.

Bottaksen tallikaverina ajaa ensi kaudella kiinalainen F2-kuski Guanyu Zhou.

– Olen pahoillani, että Antonio ei ole enää tallissa, ja olen iloinen, että Zhou tulee talliin. Olen tuntenut kiinalaisnuorukaisen ja hänen perheensä siitä asti, kun halusimme hänet Sauberin kuskiakatemiaan ja samalla kartoittaa hänen mahdollistamia kaupallisia mahdollisuuksia, Picci totesi.

Samassa haastattelussa Picci kommentoi myös nykyisen omistajan Finn Rausingin päätöstä olla myymättä tallia Michael Andrettille.

– Hän on vapaa tekemään päätöksiä, hän edustaa osakkeenomistaja ja on luotettava henkilö, joka panee kaiken intohimonsa ja energiansa peliin, Picci totesi Rausingista.

Picci lisäsi jääneensä hallituksessa vähemmistöön ja vetäneensä asiasta omat johtopäätöksensä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja