Valtteri Bottaksen kutkuttava tilastofakta enteilee Lewis Hamiltonille toista shokkia – tässä Bahrainin F1-viikonlopun puheenaiheet

Jatkaako "paha Valtteri Bottas" Mercedes-tallitoverinsa Lewis Hamiltonin järkyttämistä? Virkoaako Ferrari jaloilleen karmaisevan startin jälkeen? Kysymyksiä riittää, kun F1-kausi jatkuu toisella osakilpailulla Bahrainissa tulevana viikonloppuna. 

F1-kausi sai suomalaisittain loistavan startin Australiassa toissa viikolla. Valtteri Bottas jäi tallitoverinsa Lewis Hamiltonin taakse vielä aika-ajoissa, mutta häikäisevä startti nosti hänet kärkeen, minkä jälkeen hän dominoi Albert Parkin rataa.

Myös Bottaksen uudistunut tyyli ihastutti: suomalaistähti nautti menestyksestä rinta rottingilla ja näpäytti epäilijöitään odottamattoman suorasanaisesti.  

Lisäksi Alfa Romeon Kimi Räikkönen ajoi varman suorituksen huipputasaisessa keskikastissa ollen lopulta kahdeksas. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Bahrainin GP suorana 29.-31.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55,
2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.10, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Mitkä ovat kuumimmat puheenaiheet, kun moottorit käynnistetään Sakhirin F1-radalla Bahrainissa perjantaina? MTV Urheilun listasi kolme isoa teemaa. 

Valtteri Bottaksen täydellinen tilasto testiin

Bottas sai unelma-alun kaudelleen, ja korkealennon jatkamiseen on loistavat mahdollisuudet Bahrainissa. Suomalaisässä ei ole nimittäin koskaan hävinnyt aika-ajoa tallitoverilleen Bahrainissa: tulokaskaudellaan hän löi Pastor Maldonadon, seuraavilla kolmella Williams-kaudellaan Felipe Massan ja kahtena edellisvuonna Hamilton on jäänyt Bottaksen taakse.

Bottaksen uran ensimmäinen paalupaikka on juuri Bahrainista kahden vuoden takaa. 

Mainitun tilaston säilyttäminen vaatii Bottakselta hyvin todennäköisesti täydellisyyttä hipovaa vetoa lauantaina, sillä ärsytetyltä Hamiltonilta voi odottaa vastaiskua tallitoverin rautaiselle startille. 

Ferrari tullut ennenkin 0,7 sekunnin takamatkalta

Italialaisjätin kauden avaus oli tiivistettynä jättipettymys. Aika-ajoissa Sebastian Vettel jäi 0,7 sekunnin päähän Hamiltonista, ja kisassa Ferrarin vauhti oli hämmästyttävän vaisua. Vettel ja Charles Leclerc jäivät sijoille 4 ja 5. 

Maranellosta on kuitenkin kantautunut uutisia, että Ferrari on saanut asioitaan järjestykseen.  

Vuosi sitten Kimi Räikkönen ja Vettel jäivät niin ikään 0,7 sekuntia Hamiltonille Australian GP:n aika-ajoissa, mutta Bahrainissa osat kääntyivät: Vettel otti paalun ja löi Bottaksen reilulla sekunnin kymmenyksellä. Lisäksi Räikkönen varmisti Ferrari-eturivin. 

Jos Ferrarin aika-ajovauhti paranee nytkin samalla tavalla, kisavauhdin tulee kehittyä yhtä lailla. Australiassa Ferrari oli vuosi sitten huomattavasti lähempänä Mercedestä kuin toissa viikolla, ja Vettel pystyi vielä varastamaan voiton, kun päävastustajan varikkotaktiikka sakkasi. 

Vettel on juhlinut ykkössijaa Bahrainissa kahtena edellisvuonna. Nyt alla on masentava startti, mutta aiemmat kokemukset Sakhirin radalta antavat varmasti uskoa siihen, että kolmen suoran täydentäminen on mahdollista. 

Kimi Räikkösen kamppailutaidot testiin

Kimi Räikkönen tiesi siirtyessään Ferrarilta Alfa Romeon riveihin, että kärkitaistot vaihtuvat nyt tapahtumarikkaisiin kamppailuihin ahtaassa F1-keskikastissa. Australiassa tämä vääntö oli vielä suhteellisen rauhallista, sillä Albert Parkin radalla ohittaminen on erittäin haastavaa.  

Bahrainissa hihat kuitenkin kääritään. Edessä on varmasti tulisia yhteenottoja, kontakteja ja keskeytyksiä, kun Alfa Romeo, Renault, Haas, Racing Point, Toro Rosso ja McLaren mittelevät keskikastin paremmuudesta. Ohituksiakin on luvassa läjäpäin, kun Sakhirin radalle on lisätty vielä kolmas DRS-alue.   

Jos Räikkönen pitää päänsä kylmänä ja pystyy välttämään tuhoisat kontaktit, Australian kahdeksannen sijan parantaminen on täysin mahdollista.

Lue myös:

    Uusimmat