Kilpailija uskoo tietävänsä Ferraria F1-avauksessa jäytäneen ongelman – Maranellosta lupaus paremmasta

F1-kauden avauskisassa vaisusti esiintynyt Ferrari kärsi Australiassa jäähdytysongelmista, Red Bull -tallin neuvonantaja Helmut Marko arvioi. 

Italialaistalli koki kolauksen Melbournessa, kun talvitestien lupaava meno vaihtui Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin sijoihin 4 ja 5 ja valtavaan tappioon Mercedekselle

Marko pisti merkille Ferrarin ja myös tämän moottoreita käyttävän Haasin ongelmat. 

– Emme tiedä syytä tarkalleen, mutta luulen, että he joutuivat hidastamaan, koska he kärsivät jäähdytysongelmista, Marko kommentoi motorsport.comin mukaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Bahrainin GP suorana 29.-31.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55,
2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.10, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Hän uskoo italialaistallin kärsineen myös säätövaikeuksista.  

– Yksi osoitus tästä on se, että kovalla renkaalla ajanut Leclerc oli nopeampi kuin keskikovalla renkaalla ajanut Vettel. Jotain oli siis pielessä. Vettel ajoi vain muutaman kohtuullisen kierroksen ja sitten vauhti hiipui. 

Red Bull -pomo ei usko, että Ferrarin ongelmien juurisyy olisi sen auton etusiipi, joka poikkeaa pääkilpailijoiden vastaavasta. 

– Se teoria on yliarvostettu, Marko linjasi.

Sisäpiiritietojen mukaan Ferrari on löytänyt Melbournessa vauhtia hidastaneen ongelman, mistä kielii myös viesti tallin johtoportaasta. 

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto pitää jarrutusta ja pitoa tärkeimpinä tekijöinä Sakhirin radalla. Binotto korostaa, että Ferrarin on pystyttävä ottamaan kaikki irti uudesta autostaan, mihin tiimi ei pystynyt Australiassa. 

– Odotamme näkevämme tekemiemme korjausten vaikutukset Bahrainissa, vaikka tiedämme, että vastustajat tulevat olemaan jälleen vahvoja, Binotto toteaa Ferrarin tiedotteessa

Ferrarin Sebastian Vettel on voittanut kaksi edellistä Bahrainin GP:tä. 

Lue myös:

    Uusimmat