Mika Salolta kova arvio – Mercedes jäädyttää kisoissa Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin tilanteen?

C Moren F1-asiantuntija Mika Salo uskoo, että Mercedeksellä ennen kisoja pitkälti sovitaan, missä järjestyksessä sen autot yritetään tuoda maaliin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Mercedeksen Valtteri Bottas paineli F1-kauden avauskisassa Itävallassa paalupaikalta voittoon. Lewis Hamilton starttasi kolmen sijan lähtöruuturangaistuksen myötä kisaan viidenneltä paikalta, ajoi monien käänteiden jälkeen maaliin toisena, mutta putosi viiden sekunnin aikarangaistuksen myötä lopputuloksissa neljänneksi.

Tulevana viikonloppuna kisataan jälleen Itävallassa samalla Red Bull Ringin radalla, ja Salo uskoo Mercedeksen pelaavan taktista peliä niin ettei lähdön jälkeen lähdettäisi taistelemaan tallikaveria vastaan.

– Luulen, että Mersulla on aika lailla sovittu, että niillä sijoilla tullaan maaliin, millä vedetään aika-ajo. Heillä aika-ajo on se kisa. Valtteri ajoi nyt paalulle ja pystyi voittamaan kisan, Salo sanoo ja jatkaa:

– Jos Hamilton on paalulla ensi viikonloppuna, hän todennäköisesti voittaa kisan. He ovat sen verran muita edellä, että ei heidän tarvitse ajaa kisaa keskenään.

Edellisinä kausina Mercedes on antanut kuskiensa ajaa kilpaa toisiaan vastaan ainakin niin kauan kuin pistetilanne on tasainen. Toissa kaudella Bottas joutui tekemään Hamiltonille tietä Venäjän kisassa ja päästämään britin eteensä voittoon, kun MM-sarjan kärjessä oli tasaista Hamiltonin ja Ferrarin Sebastian Vettelin välillä ja Bottas oli pudonnut kelkasta.

Olisikin poikkeavaa, jos Mercedes jäädyttäisi järjestystä jo kauden alkuvaiheen kisoissa – lähdön jälkeisen tilanteen mukaan.

Uskotko, että Mercedes-kuskit tyytyvät siihen, jos talli toivoo, että säilytetään järjestys?

– Ainakin toistaiseksi joo, Salo vastaa.

"Vauhti riittää ilman sensoreitakin"

Mercedes oli avausviikonloppuna harjoitusten jälkeen myös aika-ajoissa suvereenissa vauhdissa. Millään tallilla ei ollut vastata nykyisille mustaväritteisille autoille yhdellä aikakierroksella.

Kisassa Mercedestä vaivasivat vaihdelaatikon sensoriongelmat, mutta Salo ei pidä asiaa jatkoa ajatellen huolestuttavana.

– Heidän vauhtinsa riittää lyömään muut ilman sensoreitakin, Salo letkauttaa.

Muilla on enemmänkin hätää siinä, pystyvätkö he lyömään ykköstallille kampoihin, vaikka Red Bullin Max Verstappen ja Alexander Albon avauskisassa ennen keskeytyksiään väläyttelivätkin.

– Mercedeksellä ei ole mitään hätää toistaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat