Valtteri Bottaksen kohtalo herätti epäilyt Lewis Hamiltonin suosimisesta – Mercedes-pomo valottaa aamupalaverin keskusteluita

Mercedeksen F1-tallipomo Toto Wolff aikoo varmistaa, ettei tiimi syyllisty vahingossa kummankaan kuljettajansa suosimiseen kisataktiikoita valittaessa. Lewis Hamiltonkertoi avoimesti tehneensä toisenlaisen päätöksen kuin Valtteri Bottas sunnuntain Britannian GP:ssä.

Hamilton ajoi kotikisansa voittoon, kun hän onnistui viemään maaliin yhden pysähdyksen taktiikan, joka oli Bottaksen mukaan tiimin laskelmissa etukäteen mahdoton.

Tapaus herätti kysymyksiä siitä, onko Hamilton paremmin informoitu eri vaihtoehdoista. Wolff myöntää, että kovilla renkailla maaliin ajaminen yhdellä stopilla oli käyty läpi kisa-aamun palaverissa. Hänen mukaansa Hamilton teki ratkaisun peilaten kisaansa suhteessa Bottakseen.

– Keskustelimme heidän kanssaan aamulla, että jos laitamme heidät samoilla renkailla samalle taktiikalle, ykkösmutka tai ensimmäinen kierros lukitsevat lopputuloksen, Wolff selventää Autosportille.

Vaikka tiimi tuo taktiikkavaihtoehdot kummankin kuljettajan tietoon, heidän omat kisatiiminsä saavat tehdä itse suunnitelmansa. Tällaisissa tilanteissa Wolff haluaa varmistaa, että peli on reilua.

– Minusta siinä väitteessä on jälkiviisaana katsoen arvoa. Meidän täytyy katsoa, että suosimmeko me jotain alitajuisesti. Sitä emme halua.

Bottaksen tapauksessa Mercedes halusi Wolffin mukaan varmistaa, ettei molemmille autoille käy köpelösti. Suomalainen oltaisiin edelleen voitu ottaa sisään hakemaan kovat renkaat, kun turva-auto tuli radalle. Näin ei kuitenkaan tehty.

– Emme olleet vieläkään vakuuttuneita, että yksi stoppi riittää, joten halusimme jakaa taktiikkamme.

– Lisäksi olisimme varmaan pudonneet Sebastianin (Vettelin) taakse, koska Sebastian taisi olla takanamme, Wolff kertaa.

– Minusta päätös olla ottamatta häntä sisään, oli oikea, mutta se täytyy sanoa, että Valtteri ajoi komean kisan. Hän olisi ansainnut voiton. Molemmat ansaitsivat. Taktiikka vain soti häntä vastaan. Se on vain huonoa tuuria, Wolff painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat