Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamiltonilta pollea lausunto Bottaksen lyömisestä: ”Turva-autolla ei mitään vaikutusta – minä päätin taktiikasta”

1:24
Valtteri Bottas kuittasi Lewis Hamiltonin tekemän ohituksen komealla tavalla Copse-mutkassa.

Lewis Hamilton ei hyväksy selitystä, että turva-auto järjesti hänelle kuudennen voiton kotimaansa Ison-Britannian F1-kisassa. Sen sijaan hän kertoo tehneensä itse päätöksen yhden pysähdyksen taktiikasta, jolla löi Valtteri Bottaksen Silverstonessa.

Hamiltonin eteen avautui jalkapallotermein tyhjä maali, kun Alfa Romeon Antonio Giovinazzin pyörähdys toi turva-auton radalle kierroksella 20. Tätä ennen kärkimies Valtteri Bottas oli onnistunut pitämään toisen Mercedeksen takanaan ja käymään varikolla renkaidenvaihdossa.

Hamilton oli lisäksi juuri oikeassa kohdassa rataa, jotta pystyi tulemaan saman tien varikolle keltaisten lippujen noustessa esiin. Bottas joutui erittäin vaikeaan asemaan eikä pystynyt enää haastamaan brittiä.

Siitä huolimatta turva-autolla ei Hamiltonin mukaan ollut mitään osuutta Silverstonen kisan ratkaisuun.

– Minä aioin mennä yhdellä pysähdyksellä, ja Valtteri oli kahdella stopilla, joten sillä ei olisi ollut mitään väliä. Turva-autolla ei ollut mitään vaikutusta, Hamilton väitti RaceFans-sivuston mukaan.

Hamilton perustaa näkemyksensä siihen, että Bottaksella oli jo neljä kierrosta aikaa saavuttaa häntä varikkokäyntinsä jälkeen. Suomalainen onnistui tuoreemmilla renkailla ottamaan eron alle 18 sekuntiin, mutta Hamiltonin mukaan tämä ei olisi riittänyt pitkälle kisassa.

– Hän ei saanut sillä hetkellä minua kiinni. Hänen olisi pitänyt saada, mutta hän ei saanut, ja minä pidin eron käytännössä samana, Hamilton korosti.

– Ajattelin vain, että hän tuli varikolta vain seitsemän kymmenystä minun varikkostoppini raameissa, joten hän olisi ollut pysähdykseni jälkeen 0,7 sekuntia edellä. Sitten se kasvoi yhteen, puoleentoista ja pariin sekuntiin.

– Olisin siis palannut takaisin radalle hänen peräänsä ja hänen olisi pitänyt pysähtyä vielä uudelleen. Sillä ei siis ollut mitään merkitystä. Olisin tietysti yrittänyt ohitusta hänestä, mutta siihen ei jälkikäteen olisi ollut mitään tarvetta, Hamilton perusteli.

Bottas kertoi kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että Mercedeksen laskelmien mukaan yhden pysähdyksen kisan piti olla mahdoton. Hamilton otti kunnian itselleen voitokkaasta taktiikasta.

– Siitä (yhdestä stopista) ei sovittu. Sanottiin vain, että niin voi tehdä, joten katsoin vaihtoehtoja läpi ja tietysti halusin yrittää jotain muuta.

– Kun Bono (kisainsinööri Peter Bonnington) sanoi radioon ja kysyi ”mitkä renkaat haluat?”, minä sanoin ”haluan kovat”, Hamilton jatkoi.

– Tiesimmekö, että voimme mennä yhdellä pysähdyksellä? Emme oikeastaan, mutta heti kun pääsin niille renkaille, ne olivat aika vahvat eivätkä vaikuttaneet antavan periksi kovinkaan nopeasti. Eli minä päätin siis pysyä radalla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja