F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottaksen pyynnölle tyly vastaus varikkomuurilta – Mercedes-pomo perustelee ratkaisua: "Emme halua sekaantua liikaa"

1:40
Valtteri Bottaksen kisan tapahtumat C Moren F1-studion käsittelyssä.

Mercedeksen tallijohto ei halunnut puuttua Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen kisaamiseen Portugalin F1-osakilpailussa laittamalla nämä eri rengastaktiikoille. Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan Bottas oli kuitenkin väärässä oman ehdotuksensa toimivuudessa.

Kisassa toisena ollut Bottas olisi halunnut loppuun alleen pehmeät renkaat sen jälkeen, kun kärkipaikkaa pitänyt tallikaveri Lewis Hamilton oli vaihtanut koviin. Mercedes kuitenkin kieltäytyi vaihtoehdosta, mikä esti suomalaiselta ainoan mahdollisuuden edes yrittää taistella voitosta.

Wolffin mukaan lopputulos ei olisi pehmeilläkään renkailla ollut Bottaksen kannalta toivottava.

– Olimme aika vakuuttuneita siitä, että kova oli parempi rengas, Wolff kommentoi sunnuntain lehdistötilaisuudessaan.

– Kaikki data, jonka olimme saaneet autoistamme, viittasi siihen, että kova on parempi kuin medium ja soft. Jos katsot vaikka Checon (Sergio Perezin) ja Estebanin (Ocon) kisan loppua, niin pehmeät renkaat eivät toimineet ollenkaan. Se oli itse asiassa heikoin kisarengas, tallipomo perustelee.

Wolff: Emme halua sekaantua liikaa

Wolff myöntää Bottaksen pyynnöstä kieltäytymisen olleen melko ankara päätös, mutta toisaalta tiimi ei halunnut myöskään häiritä kisaa. Tämän voi toki ymmärtää myös niin, että Mercedes ei halunnut häiritä nimenomaan Lewis Hamiltonin matkaa historialliseen kisavoittoonsa.

– Olemme tehneet toisinaan niin, mutta ne ovat aina hankalia tilanteita, Wolff toteaa kuskien laittamisesta eri rengastaktiikoille.

– Jos ehdotat kärkikuskille kovia renkaita, koska uskot sen olevan oikea ratkaisu, ja sitten toinen kuski alkaa vakuutella sinulle toista, sinun on aika vaikea selittää, että olet juuri käytännössä kääntänyt autojen järjestyksen.

– Emme halua sekaantua liikaa, ja sellaisia tilanteita tulee, jolloin voimme sallia tällaiset päätökset, Wolff jatkaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja