Mainos

Lewis Hamilton kertoo: mitä Mercedeksen taktiikkapalaverissa todella puhuttiin kisasuunnitelmasta?

4:37

Venäjän F1-kisan voittaneen Lewis Hamiltonin mukaan Mercedeksen taktiikkapalaverissa ei puhuttu mitään mahdollisesta määräyksestä, että Valtteri Bottaksen pitäisi kisassa tehdä tietä tallikaverilleen.

Mercedes pyysi Bottasta päästämään Hamilton edelleen jo ennen Sotshin kilpailun puolivälin täyttymistä, kun Ferrarin Sebastian Vettel uhkasi tätä perästä. Kaksikko käy kiivasta taistelua maailmanmestaruudesta, joten Bottaksen täytyi auttaa tiimiä saavuttamaan maksimituloksen.

Hamilton ja Bottas ajoivat kaksoisvoittoon, mikä päästi britin jo 50 pisteen karkumatkalle MM-pisteissä. Tallimääräys näytti tulleen Bottakselle yllätyksenä eikä tallipomo Toto Wolff suostunut ennen kisaa spekuloimaan mahdollisuudella päästää Hamilton suomalaisen edelle.

Bottas oli myös kisan jälkeen haluton paljastamaan yksityiskohtia Mercedeksen ennen kilpailua pitämästä taktiikkapalaverista.

– En suoraan sanottuna halua puhua siitä, mitä keskustelimme ennen kisaa. Se on meidän välinen asiamme, mutta tilanne oli tietysti vähän hämmentävä. On kuitenkin meidän asiamme, mitä puhumme tiimin sisällä, Bottas kommentoi.

Hamilton: Palaveri kiusallinen meille

F1-toimittaja Will Buxton kysyi kuitenkin Hamiltonilta, miksi kyseinen tilanne ei olisi noussut palaverissa esiin, kun autojen järjestys oli kuitenkin tiedossa jo aika-ajon perusteella.

– Se järjestys oli esillä taktiikkapalaverissa, mutta kaikki simulaatiot eivät tietenkään näytä sitä, että minä ohitan hänet, Hamilton kommentoi.

– Puhuimme siitä, että täytyy olla varovainen ykkösmutkassa ja pitää huoli, että tulemme maaliin ykkösenä ja kakkosena.

– Palaveri on kuitenkin kiusallinen meille, koska me molemmat haluamme voittaa, mutta tiimi haluaa ne lisäpisteet. Täydellinen tulos olisi saada kymmenen pistettä enemmän kuin Sebastian, Hamilton kertoo palaverissa puhutuista asioista.

(juttu jatkuu videon alla)

0:32

Kuskit olivat Hamiltonin mukaan kumpikin maininneet, että haluavat vain ajaa kilpaa. Hamiltonin ohi päästämisestä ei sen sijaan ollut mitään puhetta.

– En muista sellaisen tulleen esiin, että teemme tällaisen päätöksen. Kun he kertoivat minulle, että hän päästää minut ohi, sanoin takaisin, että ei – käskekää hänen lisätä vauhtia – koska minulla oli auto takanani.

Tiimi otti kuitenkin tallimääräyksen käyttöön matalalla kynnyksellä, vaikka Bottas purnasi jälkikäteen, että hänellä olisi ollut varaa kiristää tahtia seuraavalla kierroksella. Tässä kohtaa taktiikkapomo James Vowles kertoi Bottakselle, että Hamiltonin renkaassa oleva rakkula huolettaa tiimiä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja