Valtteri Bottaksen jatkosopimus varmistui Mercedeksen kanssa – tulevaisuudessa ollaan suurten asioiden äärellä: "Halusivat rauhoittaa sen tilanteen"

Valtteri Bottaksen jatko Mercedeksellä sai viimein sinettinsä, kun Mercedes päätti käyttää Bottaksen sopimuksessa olevan vuoden jatko-option. C Moren F1-selostaja Niki Juusela pitää uutista täysin odotettuna ja loogisena.

Julkisuudessa käytiin valtaisaa keskustelua siitä, saako Bottas jatkosopimuksen Mercedekselle. Suomalaiskuski aloitti kautensa vahvasti, mutta viime aikoina on ollut hiukan vaikeampaa. Juusela uskoo, että suuressa roolissa on tallitoveri Lewis Hamilton.

– Se kuvastaa ennen kaikkea Mercedeksen sitoutumista Valtteriin. He kokevat, että hänen tekemänsä työ on jatkosopimuksen arvoista. Ennen kaikkea tässä korostuu Hamiltonin sana ja sen painoarvo tiimille. Valtterin arvo nähdään koko tiimin ja Hamiltonin hyvinvoinnin kannalta, Juusela sanoo.

MAINOS

F1 palaa kesätauolta!

Belgian GP suorana 30.8.-1.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

– Tätä vallitsevaa olotilaa ei haluttu lähteä sekoittamaan sillä tavalla, että otettaisiin nuori, nälkäinen ja mahdollisesti vähän arvaamaton kuljettaja tiimiin. Luotetaan siihen, millä on otettu kaksoisvoittoja ja käytännössä varmistettu valmistajien maailmanmestaruus. Valtteri tuo organisaatioon sen, mitä tiimi odottaa, eli kaksoisvoittoja ja hyvää taisteluja aika-ajoissa. Miksi lähteä muuttamaan tätä tilannetta, Juusela kertoo.

Vuodeksi 2021 on kaikkien sopimustilanteet auki ja Juusela sanoo, ett kaikki isot kalat tulevat liikahtamaan tai ainakin sen mahdollisuus on olemassa.

– Hamiltonilla, Verstappenilla, Vettelillä loppuvat sopimukset kauden 2020 jälkeen. Se tulee olemaan valtava vuosi. Kukaan ei oikein tiedä, mitä ensi kaudella tulee tapahtumaan. Vuoden kuluttua ollaan niin isojen asioiden äärellä, että tuo paletti on täysin sekaisin. Nyt haluttiin rauhoittaa se tilanne ja todennäköistä taikka mahdollista on se, että Ocon tulee jossain vaiheessa Mercedekselle, Juusela summaa.

– Se on kuitenkin myös mahdollista, että Mercedeksen koko organisaatio ja pakka menee uusiksi. Totta kai he haluavat pitää Hamiltonista kiinni, mutta veikkaan, että siinä saattaa tapahtua jopa sellainen liikahdus, että puhtaasti spekuloituna Hamilton tulee käymään neuvotteluja italialaisten kanssa. Se tavallaan vapauttaa tuon Mercedeksen tilanteen ja ovet tulevat olemaan auki joka suuntaan, Juusela jatkaa.

Formula ykköset jatkuvat tulevana viikonloppuna Belgian Spassa.

Lue myös:

    Uusimmat