Saiko Valtteri Bottas epäreilua murskakritiikkiä? Mercedekseltä selitys paljon puhuttaneille vaikeuksille

6:08
C Moren F1-studio analysoi Valtteri Bottaksen kisan.

Mercedeksen pääinsinööri Andrew Shovlin valotti tallin Emilia-Romagnan GP:n analyysissä syitä siihen, miksi Valtteri Bottaksella oli haasteita ohittaa hitaampia autoja kisan alkuvaiheessa.

Kahdeksannesta lähtöruudusta startanneen Bottaksen kisa käynnistyi nihkeästi, kun suomalaiskuski menetti kaksi sijaa heti lähdössä.

Vaikeudet jatkuivat haastavissa olosuhteissa, sillä Bottas jumittui edessä ajavien hitaampien kuljettajien taakse. Mercedeksen pääinsinööri Andrew Shovlin paljasti syyn Bottaksen ohitushaasteiden taustalla.

– Hän taisteli rengaslämpötilojen kanssa. Se aiheutti pidon puutetta. Kun Valtteri pääsi tarpeeksi lähelle hakeakseen ohitusta, hänen eturenkaidensa pito heikkeni, eikä hän kyennyt seuraamaan edellä ajavaa autoa tarpeeksi lähellä, Shovlin kertoo Mercedeksen GP-analyysissä.

Myös märät olosuhteet vaikeuttivat suomalaiskuskin työtä.

– DRS ei ole käytössä välikelillä. Kun pääset imuun ja käyttämään DRS:ää, saat noin 0,6 sekunnin hyödyn. Sitä apua ei kuitenkaan ollut saatavilla Valtterille tuossa vaiheessa kilpailua, Shovlin sanoo.

– Avainasiat olivat kuitenkin auton tasapaino ja aliohjautuminen. Se tarkoitti sitä, ettei hän päässyt tarpeeksi lähelle hyökätäkseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja